НАЧАЛО Финтех

Kraken иска да изгради първата базирана в САЩ крипто банка

март 7, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken иска да изгради първата базирана в САЩ крипто банка

Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken все още планира да пусне нова крипто банка в Уайоминг, въпреки неотдавнашната забрана на SEC върху услугата ѝ за стейкинг.

В изявление, направено от поддръжката на Kraken в Twitter, борсата потвърди, че Kraken Bank все още се разработва и първоначално ще бъде на разположение на съществуващите клиенти на Kraken в САЩ с потенциално международно разширяване в бъдеще.

Kraken обяви плановете си да открие депозитарна институция със специална цел (SPDI), определена като крипто банка през 2020 г., и е първата крипто компания, която получи банкова харта от САЩ.

Банката има за цел да предлага услуги, включващи попечителство на дигитални активи, стейкинг, банкови преводи, финансиране и дебитни карти, както и разширено предлагане на попечителство и приложение за мобилно банкиране.

Въпреки че Комисията по ценните книжа и фондовите борси забрани услугата за стейкинг на Kraken миналия месец, борсата продължава напред с плановете си за перспективна регулаторна рамка в Уайоминг. Според Kraken SPDI са банки с “перспективни регулаторни рамки”.

Главният изпълнителен директор на банката, Дейвид Киницки, заяви:

Развълнувани сме да работим в щат, който е толкова близък до нашата философия и ценности. Уайоминг е рядък и блестящ пример за това как обмислената регулация може да стимулира иновациите за финтех компаниите.

Решението на Kraken да открие криптобанка в Уайоминг беше посрещнато с вълнение от много представители на индустрията, които виждат в него знак за нарастваща легитимност на криптовалутите.

Макар че забраната на SEC за услугата за стейкинг на Kraken предизвика известна загриженост, ангажиментът на борсата да стартира своята крипто банка предполага, че тя все още е оптимистично настроена за бъдещето на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене