НАЧАЛО Биткойн

Компания за Биткойн ваучери получи подкрепа от Джак Дорси в размер на $6 милиона

май 20, 2023 17:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за Биткойн ваучери получи подкрепа от Джак Дорси в размер на $6 милиона

Джак Дорси, съосновател на Twitter и главен изпълнителен директор на Block, е ръководил кръг за финансиране в размер на $6 милиона за Azteco, компания, която предоставя ваучери за Биткойн.

Тази инвестиция демонстрира постоянната ангажираност на Дорси за постигане на напредък в света на криптовалутите.

Създадена през 2014 г., Azteco идентифицира значителна празнина в глобалния банков достъп – над 2 милиарда потребители на смартфони не разполагат с редовни финансови услуги. За да се справи с този проблем, Azteco разработи практическо решение, като използва Биткойн като сигурна и рентабилна алтернатива.

Чрез своята технология Azteco дава възможност на населението без банкови услуги да съхранява стойност, да извършва транзакции и да получава достъп до кредити, без да се нуждае от традиционна банкова сметка.

Azteco нарича сайтовете на своите доставчици “банкомати без банкомати“. Компанията твърди, че закупуването на Биткойн е толкова просто, колкото закупуването на ваучер за мобилни телефони.

Първоначално стартирала като тестов сайт в Шордич, Източен Лондон, Azteco бързо разшири обхвата си. Понастоящем ваучерите на Azteco се предлагат в обекти за търговия на дребно в 195 държави по света.

През 2019 г. Azteco заяви, че не изисква проверки свързани с опознаване на клиента (KYC), опростявайки процеса за потребителите, които се интересуват от навлизане в света на дигиталните валути.

Дорси изрази дълбокото си възхищение от мисията на Azteco като движеща сила зад неговата инвестиция. Той наблегна на огромния размер на небанкираното население и на потенциала за преодоляване на пропастта с помощта на наличните технологии и ресурси.

Според Пол Фъргюсън, съоснователя на Azteco, полученото финансиране ще катализира усилията на компанията за активизиране на пазара и усъвършенстване на продукта.

Този тласък ще даде възможност на Azteco да се ангажира ефективно с потребителите, фокусирайки се върху Латинска Америка и Европа, като по този начин ще засили влиянието си в индустрията.

Кръгът на финансиране включва и инвестиции от Lightning Ventures, Hivemind Ventures, Ride Wave Ventures, ALeka Capital и Visary Capital.

Участието на Дорси в пространството на криптовалутите продължава да присъства в заглавията на медиите. Компанията има за цел да наруши сегашното статукво и да въведе иновативни постижения в добива на криптовалути.

Компанията за разплащания на Block наскоро обяви плановете си да направи революция в добива на Биткойн, като разработи специализиран силиций за хардуер за добив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.