НАЧАЛО Биткойн

Компания за Биткойн ваучери получи подкрепа от Джак Дорси в размер на $6 милиона

20.05.2023 17:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за Биткойн ваучери получи подкрепа от Джак Дорси в размер на $6 милиона

Джак Дорси, съосновател на Twitter и главен изпълнителен директор на Block, е ръководил кръг за финансиране в размер на $6 милиона за Azteco, компания, която предоставя ваучери за Биткойн.

Тази инвестиция демонстрира постоянната ангажираност на Дорси за постигане на напредък в света на криптовалутите.

Създадена през 2014 г., Azteco идентифицира значителна празнина в глобалния банков достъп – над 2 милиарда потребители на смартфони не разполагат с редовни финансови услуги. За да се справи с този проблем, Azteco разработи практическо решение, като използва Биткойн като сигурна и рентабилна алтернатива.

Чрез своята технология Azteco дава възможност на населението без банкови услуги да съхранява стойност, да извършва транзакции и да получава достъп до кредити, без да се нуждае от традиционна банкова сметка.

Azteco нарича сайтовете на своите доставчици “банкомати без банкомати“. Компанията твърди, че закупуването на Биткойн е толкова просто, колкото закупуването на ваучер за мобилни телефони.

Първоначално стартирала като тестов сайт в Шордич, Източен Лондон, Azteco бързо разшири обхвата си. Понастоящем ваучерите на Azteco се предлагат в обекти за търговия на дребно в 195 държави по света.

През 2019 г. Azteco заяви, че не изисква проверки свързани с опознаване на клиента (KYC), опростявайки процеса за потребителите, които се интересуват от навлизане в света на дигиталните валути.

Дорси изрази дълбокото си възхищение от мисията на Azteco като движеща сила зад неговата инвестиция. Той наблегна на огромния размер на небанкираното население и на потенциала за преодоляване на пропастта с помощта на наличните технологии и ресурси.

Според Пол Фъргюсън, съоснователя на Azteco, полученото финансиране ще катализира усилията на компанията за активизиране на пазара и усъвършенстване на продукта.

Този тласък ще даде възможност на Azteco да се ангажира ефективно с потребителите, фокусирайки се върху Латинска Америка и Европа, като по този начин ще засили влиянието си в индустрията.

Кръгът на финансиране включва и инвестиции от Lightning Ventures, Hivemind Ventures, Ride Wave Ventures, ALeka Capital и Visary Capital.

Участието на Дорси в пространството на криптовалутите продължава да присъства в заглавията на медиите. Компанията има за цел да наруши сегашното статукво и да въведе иновативни постижения в добива на криптовалути.

Компанията за разплащания на Block наскоро обяви плановете си да направи революция в добива на Биткойн, като разработи специализиран силиций за хардуер за добив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.