НАЧАЛО Други

Империята Tether вече има нов главен изпълнителен директор

октомври 22, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Империята Tether вече има нов главен изпълнителен директор

Главният технологичен директор на Tether Holdings Ltd., Паоло Ардоино, не е широко признат в крипто индустрията.

Това обаче може да се промени, тъй като той влиза в ролята на главен изпълнителен директор на един от водещите бизнеси в сектора, наблюдавайки стабилна монета на стойност $84 милиарда.

За разлика от някои свои колеги, които често се появяват на публични места, Ардоино, италиански софтуерен инженер, който наближава 39-ия си рожден ден, поддържа нисък профил.

Докато останалата част от ръководството на Tether остава дискретна, Ардоино неофициално представлява компанията, предимно чрез социалните медии, интервюта в медиите и от време на време конференции в индустрията.

USDT на Tether, дигитален токен, обвързан с щатския долар, отбеляза значителен ръст в обръщението си през последната година, като затвърди позицията си на пазара на стабилни монети, който сега представлява почти 70%. Той играе решаваща роля в начина, по който инвеститорите управляват своите дигитални активи.

И все пак, въпреки системното си значение, продължава да липсва забележителна прозрачност по отношение на операциите на Tether. През 2021 г. компанията се сблъска с публичен контрол и плати над $40 милиона за уреждане на твърденията за подвеждащи изявления относно притежаваните от нея обезпечения.

Освен това възникнаха критики относно зависимостта ѝ от търговски ценни книжа, които се разглеждат неблагоприятно от регулаторните органи поради тяхната неликвидност по време на пазарен стрес. Макар че Tether започна да предоставя тримесечни атестации на резервите си чрез счетоводна компания от трета страна, те предлагат по-скоро ограничена във времето моментна снимка, отколкото пълен одит.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.