НАЧАЛО Други

Google инжектира $2 милиарда в конкурент на OpenAI

октомври 29, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google инжектира $2 милиарда в конкурент на OpenAI

Google се ангажира да инвестира значителна сума в размер до $2 милиарда в Anthropic, AI компания, както потвърди говорител на стартъпа в петък.

Първоначалната инвестиция, направена от компанията, възлиза на $500 милиона, като е договорено да се инжектират още $15 милиарда постепенно с течение на времето, разкри говорителят.

Този ход подчертава постоянната ангажираност на Google да засили конкуренцията си с Microsoft, значителен поддръжник на OpenAI, създател на ChatGPT. Това нарастване на усилията на големите технологични гиганти има за цел безпроблемно да интегрират изкуствения интелект в различните си приложения.

Миналия месец Amazon.com също обяви намерението си да инвестира забележителна сума до $4 милиарда в Anthropic, като стратегически се позиционира срещу разрастващите се облачни конкуренти в AI сферата.

В неотдавнашния си тримесечен отчет, представен пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Amazon разкри инвестиция в конвертируема облигация от Anthropic на стойност $1.25 милиарда с опция за конвертирането ѝ в собствен капитал. Освен това разрешението им да инвестират до $2.75 милиарда във втора облигация изтича през първото тримесечие на 2024 г.

Този ръст на инвестициите е сигнал за непрекъснатите стратегически маневри на облачните компании, които се стремят да установят стабилни връзки с иновативни стартъпи в областта на изкуствения интелект, които из основи променят облика на своята индустрия.

Anthropic, съоснована от бившите изпълнителни директори на OpenAI, братята и сестрите Дарио и Даниела Амодей, решително се стреми да си осигури необходимите ресурси и подкрепа от добре финансирани спонсори, позиционирайки се не само като конкурент на OpenAI, но и като лидер в динамичния технологичен сектор.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.