НАЧАЛО Други

FTX премести над $10 милиона в крипто, предизвиквайки тревога на пазара

септември 4, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX премести над $10 милиона в крипто, предизвиквайки тревога на пазара

Значителните трансфери на крипто средства, свързани с FTX, породиха опасения относно потенциална ликвидация на токени.

От 31 август портфейл, свързан с FTX, е инициирал движение на токени на стойност $10 милиона в рамките на екосистемата Solana, използвайки моста Wormhole.

Тези транзакции разпалиха опасения относно потенциални разпродажби на токени и последващи спадове на цените, въпреки че не се очакват незабавни мащабни продажби.

В неотдавнашно заявление длъжниците на FTX представиха предложения, насочени към смекчаване на въздействието върху цените на дигиталните активи чрез ограничения на продажбите на активи.

Те предложиха въвеждането на стандартен седмичен лимит от $100 милиона, с максимален таван от $200 милиона. Освен това те предлагат да се въведе изискване за десетдневно предизвестие за продажби, включващи конкретни активи.

Понастоящем това предложение е в процес на разглеждане от Съда по несъстоятелността на Делауеър, насрочено за 13 септември.

FTX по-рано оповести притежаването на криптоактиви на стойност $3.4 милиарда, въпреки че точната разбивка на активите остава неразкрита.

Те също така обмислят стратегии за хеджиране на притежаваните от тях Биткойн и Етериум, с потенциално приложение към други активи.

Освен това имуществото си запазва възможността да стейкнет определени токени, за да увеличи наличните средства за кредиторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.