НАЧАЛО Други

Фондовият пазар не е в балон според финансов експерт

13.02.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар не е в балон според финансов експерт

В петък сутринта Тод Гордън, създател на Inside Edge Capital, участва в дискусия, в която разгледа неотдавнашния ръст на технологичните акции, преценявайки дали пазарът навлиза в нов балон.

Гордън изтъкна стабилното представяне на технологичните акции, като посочи по-специално значителните движения при компаниите за чипове като Super Micro Computer Inc (SMCI) и NVIDIA Corp (NVDA). Той обаче предупреди да не се окачествява преждевременно настоящият пазар като балон.

Той заяви:

Вярвам, че в момента се намираме в благоприятна позиция… Оптимист съм за траекторията на пазара, въпреки преобладаващите мечи настроения и усещането за недостатъчно участие. Усещам, че все още се очаква по-голям приток на капитали.

Гордън подчерта, че напредъкът в технологиите, съчетан с иновациите в областта на изкуствения интелект, е на път да повиши производителността и ефективността, което потенциално може да доведе до по-висока възвръщаемост за инвеститорите.

Въпреки цялостния възходящ импулс на пазара, сред някои инвеститори продължава да съществува скептицизъм по отношение на неотдавнашното рали. Гордън оспори това схващане, като постави под въпрос значението на слабостите, наблюдавани при акциите с малка пазарна капитализация или индекса iShares Russell 2000 (IWM).

Той твърди, че представянето на тези субекти с малка пазарна капитализация не е от решаващо значение за общия пазарен растеж. Въпреки това той призна потенциала за прибиране на печалби и консолидация в близко бъдеще.

По-специално Гордън изтъкна, че макар пазарът да изглежда свръхкупен с нива на търговия около 30% над 200-дневната пълзяща средна, историческите тенденции от циклите на биковете през 2020 г. и 2021 г. показват, че акциите се търгуват дори по-високо, около 40%-50% над 200-дневните си пълзящи средни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.