НАЧАЛО Други

Ето към кои сектори може да се насочат хедж фондовете през 2024 година

28.12.2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето към кои сектори може да се насочат хедж фондовете през 2024 година

С наближаването на края на 2023 г. последните пазарни проучвания показват, че хедж фондовете са показали забележими резултати, постигайки средна възвръщаемост от 5.7% до ноември.

Отчетливо се открояват стратегиите, наблягащи на акциите и кредитите, докато макро и управляваните фючърси изостават. Това представяне обаче рязко контрастира със силната печалба от 24% на S&P 500 към 20 декември.

Като се има предвид, че Федералният резерв обмисля намаляване на лихвените проценти в близко бъдеще и рязкото покачване на пазарите на облигации в края на годината, индивидуалните инвеститори се замислят над ключовия въпрос къде хедж фондовете биха могли да разпределят капитала си през 2024 г.

Потенциалните съкращения от страна на Фед могат да благоприятстват сектори като технологиите, здравеопазването и потребителските стоки.

През последните няколко години инвеститорите формулират стратегии за ориентиране към ястребово настроения Фед, като лихвените проценти достигнаха най-високите си нива от над две десетилетия. Някои анализатори смятат, че намаляването на лихвените проценти би могло да бъде от полза за технологичните и дефанзивните сектори, като се даде предимство на растежа пред стойността.

Стратегът от Citi Скот Хронерт отбеляза:

Сектори като технологичния, здравния и потребителския се представят добре след намаляване на лихвите от страна на Фед. Въпреки това има тенденция към по-тясно фокусиране на действията на секторите след понижаването на лихвените проценти в сравнение с периода преди него.

Погледнато в по-широк план, Хронерт очаква, че индексът S&P 500 може да отбележи средна печалба от над 10% през годината след първото понижение на лихвите. Последните прогнози сочат, че централната банка планира три намаления през 2024 г. Fidelity Investments, голяма американска компания за взаимни фондове, предполага, че изборът на сектор за 2024 г. до голяма степен зависи от непредвидими макроикономически фактори.

В случай на меко приземяване без рецесия, сектори като материалите, промишлеността и потребителските стоки могат да бъдат благоприятни, докато спад може да издигне отбранителните сектори като здравеопазването, комуналните услуги и потребителските стоки.

Колкото и несигурен да е сценарият, портфолио мениджърите на Fidelity продължават да търсят потенциални възможности. По-специално, компанията се фокусира върху идентифицирането на потенциални бенефициенти от въвеждането на изкуствен интелект в технологичните и комуникационните услуги, иновативни производители на лекарства за отслабване в здравеопазването и перспективи, съобразени с глобалната тенденция към декарбонизация в сектора на комуналните услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.