НАЧАЛО Други

Ето в кои акции е по-голямата част от портфолиото на фондацията на Бил Гейтс

15.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето в кои акции е по-голямата част от портфолиото на фондацията на Бил Гейтс

Бил Гейтс, бивш главен изпълнителен директор на Microsoft, е натрупал нетна стойност, наближаваща $130 милиарда, като фондацията на Бил и Мелинда Гейтс (BMG) наблюдава инвестиционно портфолио от $42 милиарда.

Трябва да се отбележи, че 67% от това портфолио е силно концентрирано само в три акции, което показва силното доверие на Гейтс в тези избори.

Microsoft, която представлява 34% от портфолиото, е най-големият холдинг на Гейтс. Известен със своята платформа за облачни изчисления Azure и инициативи за изкуствен интелект, последните резултати на Microsoft за първото тримесечие на фискалната 2023 г. надхвърлиха очакванията, водени от стабилното представяне в своя облачен бизнес. Интеграцията на Azure с различни услуги, включително OpenAI, значително разшири клиентската база, позиционирайки компанията за непрекъснат растеж.

Berkshire Hathaway, холдинговата компания на Уорън Бъфет, представлява 16.8% от портфолиото на Гейтс. С разнообразна гама от действащи бизнеси, включително застраховане и транспорт, Berkshire Hathaway се оказа устойчива на икономическа несигурност. Скорошният успех в застрахователния сегмент и силните оперативни печалби сигнализират за благоприятни перспективи за бъдещето на компанията.

Канадската национална железница, съставляваща 16.3% от портфолиото на фондацията, играе решаваща роля в товарния транспорт в Канада и САЩ. Въпреки статута си на ценна акция, компанията остава ангажирана със стойността за акционерите чрез постоянни дивиденти и обратно изкупуване на акции.

Стратегическите инвестиционни избори на Гейтс, заедно с обширните му финансови ресурси и изследователски възможности, предлагат ценна информация за инвеститорите на дребно, които търсят потенциално доходоносни възможности на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.