НАЧАЛО Крипто Крими

Етериум: $20 милиона са откраднати от MEV бот

април 4, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: $20 милиона са откраднати от MEV бот

Основен бот на Етериум, предназначен за извличане на максимална стойност от блокчейна, е претърпял атака, в резултат на която са загубени около $20 милиона.

Изглежда, че един от валидаторите на блокчейна е стоял зад атаката, която се е състояла в рамките на един блок на Етериум. Валидаторите отговарят за обработката на транзакциите и генерирането на нови блокове в блокчейна.

Атаката е осъществена чрез поредица от транзакции, които са били насилствено вкарани в блока, позволявайки на извършителя да открадне средства, които ботът е възнамерявал да получи чрез фронт-рънинг.

Тази техника, позната като “сандвич атака”, включва манипулиране на цената на базовия актив, за да се открадне разликата в цената от потребителя.

Концепцията за “максимална усвоима стойност” (MEV) е установена от Фондация “Етериум” като най-високото количество стойност, което може да бъде получено от производството на блокове извън конвенционалните блокови възнаграждения и такси за газ чрез коригиране на реда на транзакциите или включването и изключването им в блока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin поскъпна с 25% за по-малко от час – ето защо


Според OtterSec портфейлът на валидатора, отговорен за атаката, е бил финансиран преди повече от две седмици с помощта на мрежата Aztec, която осигурява слой за поверителност.

Това предполага, че атаката е била планирана. Блокчейн следователят Peckshield разкри, че откраднатите средства вече са в три портфейла, с осем свързани адреса, първоначално финансирани от Kucoin.

Хъдсън Джеймсън, бивш член на Фондация Етериум, коментира, че атаката може да има далечни последици за екосистемата на MEV, като сега екстракторите поставят под въпрос надеждността на валидаторите на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.