НАЧАЛО Алткойни

Добра инвестиция ли е Cardano (ADA) за следващия месец?

30.03.2024 13:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра инвестиция ли е Cardano (ADA) за следващия месец?

С наближаването на април на притежателите на ADA се препоръчва да действат предпазливо, като се имат предвид историческите тенденции, които показват, че месецът може да не е благоприятен за представянето на токена.

Според данни от CryptoRank, през април на предходната година ADA отбеляза значителен спад от 16.10%. По подобен начин през 2022 г. цената пое рязко надолу, като се срина с 32.20% в рамките на същия 30-дневен период.

Въпреки че тези исторически данни представят тревожна картина, важно е да не се прибързва с оценката на потенциала на токена само въз основа на последните две години. Забележително е, че през април 2022 г. се наблюдава по-широк пазарен срив, който засяга повечето криптовалути.

Поглеждайки назад към април 2023 г., алткойни като Cardano все още се бореха с пазарни спадове, макар че 2021 г. се открояваше като изключение, когато токенът отбеляза забележително увеличение от 13.7%. От решаващо значение е да се отбележи влиянието на пазарните цикли, като 2021 г. беше в бича фаза, за разлика от следващите години, когато ADA се бореше въпреки забележителните печалби, наблюдавани при много алткойни.

Към момента на писане на статията ADA се търгува на цена от $0.658, отбелязвайки малко над 4% увеличение от началото на годината (YTD). Много анализатори разглеждат настоящата пазарна фаза като начало на бичи цикъл, което предизвиква спекулации дали Cardano ще подражава на представянето си през 2021 г.

Анализирайки данните от веригата се вижда, че активните адреси в началото на второто тримесечие на 2021 г. и 2022 г. са били стотици хиляди, макар и малко по-малко през 2023 г. Понастоящем се наблюдава забележимо намаление на 24-часовите активни адреси, което сигнализира за слабото търсене на ADA. Продължителен спад на този показател през следващия месец може да окаже допълнителен натиск върху цената на токена в посока надолу.

И обратното, повишение на активността може да се противопостави на тенденциите от предходната година, като потенциално изстреля стойността на ADA към $0.79. Междувременно наблюденията на неактивното обръщение в мрежата показват движение на стари монети, като последните данни показват намаляване на обръщението. Ако дългосрочните притежатели на ADA изберат сдържан подход през следващия месец, това може да засили перспективите за рали.

Въпреки това скоковете в неактивното обращение може да доведат движение на цената на токена в диапазон. При бичи сценарий ADA може да достигне $0.70, докато силно мечи перспективи могат да я тласнат под $0.60. Въпреки потенциалните колебания в цената, претегленото настроение около Cardano има положителна тенденция, отразяваща бичи настроения сред участниците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.