НАЧАЛО Други

Директорът на Binance US напусна позицията си

септември 13, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Binance US напусна позицията си

Главният изпълнителен директор на Binance.US Брайън Шрьодер напусна платформата за търговия с криптовалути, а главният юридически директор Норман Рийд пое временно поста, както беше потвърдено от представител на компанията.

Това развитие на събитията съвпада с продължаващото намаляване на работната сила в компанията, ръководена от Чанпен Джао, видна фигура в сферата на дигиталното предприемачество.

Над 100 позиции, което е приблизително една трета от работната сила, се съкращават поради въздействието на регулаторните мерки върху бизнеса. Платформата, официално известна като BAM Trading Services Inc. е създадена през 2019 г., за да обслужва изключително потребители от САЩ, които са ограничени да използват Binance Holdings.

Това бележи втория кръг от съкращения през тази година за базираната в Маями компания, която се бори с нарастващи правни и оперативни предизвикателства.

През юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ повдигна обвинения срещу Binance Holdings, Джао и Binance.US, като се позова на неправилно боравене със средства на клиенти, подвеждане на инвеститорите и регулаторите и нарушаване на разпоредбите за ценните книжа. Както Джао, така и засегнатите компании оспориха тези обвинения.

След действията на SEC се съобщава, че Binance.US е уволнила неуточнен брой служители, както се посочва в доклада на Bloomberg през юни. През последните месеци Binance Holdings също преживя напускане на ръководни кадри и членове на персонала. Този месец напуснаха двама изпълнителни директори, които наблюдаваха региони, включително Източна Европа и Русия.

През август Binance загуби ръководителя си за Азиатско-тихоокеанския регион, а през юли няколко ръководители, включително главният директор по стратегията, напуснаха компанията.

Шрьодер се присъедини към Binance.US преди две години, като преди това е работил като ръководител на бизнес развитието за глобални партньорства в Ant Group и като ръководител на стратегията и бизнес развитието в Азиатско-тихоокеанския регион за Uber.

Назначаването на Шродер в Binance последва напускането на предишния главен изпълнителен директор Брайън Брукс, който напусна поста след четири месеца.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.