НАЧАЛО Други

Демократи се опитват да прикрият дарения от FTX

май 18, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Демократи се опитват да прикрият дарения от FTX

Установено е, че Демократическата партия на Орегон (DPO) е предоставила неточна информация относно източника на дарение в размер на $500,000.

Първоначално приносът е бил приписан на Нишад Сингх, бивш изпълнителен директор на FTX, компания за криптовалути.

Според неотдавнашен доклад по-късно е разкрито, че средствата всъщност са предоставени от FTX, компанията, свързана със Сингх. Въпреки че Службата на държавния секретар на Орегон първоначално предложи глоба от $35,000 за подаване на фалшив отчет, страната постигна споразумение, в резултат на което санкцията беше намалена на $15,000.

Освен това страната се съгласява да покрие $10,000 за правни разходи, но не са повдигнати наказателни обвинения.

В интервю за Oregon Public Broadcasting изпълняващата длъжността държавен секретар Черил Майерс заяви:

Наред със значителните финансови санкции, споразумението налага и няколко надзорни изисквания към DPO.

Те включват периодични проверки от страна на следователи от Изборния отдел, за да се гарантира спазването на всички щатски закони за финансиране на кампании. Тези, които нарушават законите за финансиране на кампаниите, често плащат глоба и продължават напред…

Разследването за това дали DPO е докладвал невярно за принос под друго име е прекратено.

Вместо това фокусът на разследването се е изместил върху Нишад Сингх. Споразумението обаче допуска възможността за възобновяване на разследването срещу DPO, ако се появи нова информация.

Съгласно законодателството на Орегон даването на принос за кампанията под фалшива самоличност се счита за престъпление от клас “С”. Лицата, признати за виновни, могат да бъдат осъдени на максимална присъда от пет години затвор, глоби до $125,000 или и двете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.