НАЧАЛО Алткойни

Цената на меме криптовалутата PEPE буквално избухна – ще има ли корекция?

07.03.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на меме криптовалутата PEPE буквално избухна – ще има ли корекция?

Скокът в цената на PEPE през последните десет дни е нищо повече от невероятен за крипто ентусиастите, като зашеметяващото увеличение от 506% я изстреля до нов исторически връх от $0.0000082.

Има обаче индикации, че този бърз възход скоро може да срещне съпротива, тъй като инвеститорите започват да пренареждат портфейлите си.

Неотдавнашният скок в стойността на PEPE може да се отдаде отчасти на значителното акумулиране от страна на “китовете” – големи инвеститори – които заедно с инвеститорите на дребно са придобили общо около 48 трилиона PEPE токена, възлизащи на $385 милиона.

Макар че този приток подхранва стремителния възход на меме монетата, важно е да се отбележи, че значителна част от предлагането в обращение – 37% – се държи от краткосрочни търговци, които може да са склонни да се възползват от волатилността на монетата за бързи печалби. Освен ако тези токени не преминат в ръцете на средносрочни притежатели – тези, които запазват притежанията си в продължение на от 6 до 12 месеца – пазарът може да изпита засилен натиск от продажби, след като цената се стабилизира.

Нещо повече, нарастващата тенденция на намаляване на настроенията за дългосрочно задържане на монетата сред притежателите на PEPE предполага, че мотивите за реализиране на печалба може да изместят дългосрочните инвестиционни стратегии.

Както се вижда от спада на Mean Coin Age индикатора от края на февруари, който исторически се свързва с предстоящи корекции в цената на PEPE, сценарият за разпродажба изглежда все по-вероятен. Тази тенденция отразява преобладаващото схващане, че меме монетите служат предимно като средство за краткосрочни печалби, а не като трайни инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.