НАЧАЛО Алткойни

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

20.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

Неотдавнашната търговска активност обаче донякъде намали оптимизма, тъй като ADA отбеляза забележителен спад на крипто пазара, доближавайки се до нива, близки до цените от края на ноември, под $0.40.

Въпреки това един от познатите крипто експертите предполага, че сега може да е подходящ момент за инвестиране в криптовалутата, позовавайки се на ключов индикатор – съотношението на пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV) – достигнало критично ниско ниво.

Съотношението MVRV се изчислява, като се раздели пазарната стойност (отразяваща пазарната капитализация на криптовалутата) на реализираната стойност (общата стойност на всеки токен по цената на последната му транзакция).

Според публикация на Али Мартинез от 19 април MVRV на Cardano е паднал под 22% за първи път от юни 2023 г. насам. Историческите данни показват, че последният път, когато това се е случило, ADA е нараснала със 75% в рамките на приблизително един месец.

Ако подобен скок се случи отново, ADA потенциално би могъл да достигне почти $0.80, ниво, което не е достигано от началото на 2022 г., потенциално поставяйки Cardano на пътя към възстановяване на предишните му исторически върхове над $2.

Тази оптимистична прогноза се подкрепя и от факта, че понастоящем ADA се намира в състояние на свръх продаден актив и се приближава към пробив на третото си ниво на съпротива при $0.489874.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.