НАЧАЛО Финтех

CBDC: Samsung и Банката на Корея обединяват усилията си за сигурни офлайн плащания

май 15, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC: Samsung и Банката на Корея обединяват усилията си за сигурни офлайн плащания

Bank of Korea, централната банка на Южна Корея, си партнира със Samsung за съвместно провеждане на изследвания на офлайн дигитална валута на централната банка (CBDC), както се посочва в официално изявление, публикувано на 15 май.

През предходната година Samsung участва в “симулационното проучване на CBDC” на центалната банка на Корея. Като част от това проучване Samsung разработи технология, позволяваща офлайн CBDC плащания чрез NFC технологията.

Тази технология позволява на потребителите да изпращат и получават CBDC плащания, без да е необходима интернет връзка.

В рамките на новото сътрудничество Банката на Корея планира да използва смартфоните и часовниците Galaxy на Samsung, за да улесни офлайн CBDC плащанията.

Очаква се използването на устройствата на Samsung да повиши сигурността на офлайн транзакциите, като се има предвид, че те са оборудвани с чипсет Secure Element (eSE).

Този чипсет е получил хардуерен сертификат от степен EAL (Evaluation Assurance Level) 6+ в съответствие с международния стандарт за оценка на сигурността CC (Common Criteria), както потвърдиха от Samsung.

Освен това, Samsung и Банката на Корея ще продължат съвместните си изследвания на стабилни платежни системи, които могат да работят ефективно дори по време на природни бедствия, когато интернет връзката е недостъпна.

Лий Сеунг-хеон, вицепрезидент на Банката на Корея, изрази значимостта на това постижение, като заяви:

Много е значимо, че ние като централна банка си сътрудничим със Samsung Electronics за разработването на офлайн CBDC технология за първи път. С нетърпение очаквам нейното внедряване.

Чой Уон-джун, вицепрезидент по развитието на подразделението MX Business на Samsung Electronics, подчерта интегрирането на усъвършенстваната технология за сигурност на Samsung в сферата на дигиталната валута, като заяви:

Благодарение на сътрудничеството ни с Банката на Корея успяхме да приложим авангардната технология за сигурност на Samsung Electronics в областта на дигиталната валута. Очакваме да допринесем съществено за развитието на CBDC технологията.

Това неотдавнашно сътрудничество следва изявлението на управителя на централната банка, Ри Чанг-йонг, от декември 2022 г., в което той изрази скептицизъм относно ползите от CBDC, след сътресенията, на които стана свидетел крипто пазарът през същата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.