НАЧАЛО Финтех

CBDC: Индийската дигиталната рупия се доближава до реално приемане

март 5, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC: Индийската дигиталната рупия се доближава до реално приемане

Аджай Кумар Чаудхари, изпълнителен директор на Резервната банка на Индия (RBI) разкри, че дигиталната рупия, вътрешната дигитална валута на индийската централна банка (CBDC) в момента е в процес на офлайн тестване на функционалността.

RBI, индийската централна банка и регулаторен орган стартира пилотния сегмент за дигитална рупия на едро на 1 ноември 2022 г.

В рамките на този пилотен проект 50,000 потребители и 5,000 търговци бяха включени в реални тестове, в резултат на което до 25 февруари чрез CBDC бяха извършени около 800,000 транзакции на едро, възлизащи на $134 милиона.

Чаудхари разкри, че банката проучва потенциала на международните транзакции и свързването им с наследени системи в други държави.

Той също така заяви, че CBDC скоро ще се превърне в средство за размяна, нуждаещо се от всички характеристики на физическата валута, включително анонимност. Освен това Чаудхари изрази интерес към приноса на частния сектор и финтех технологиите за офлайн и международните транзакции с CBDC.

Чаудхари смята, че CBDC в крайна сметка ще замени криптовалутите. Дигиталната рупия беше въведена, за да подобри регионалното финансово приобщаване и да даде тласък на дигиталната икономика.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Стотици милиони ликвидирани след спад на BTC


Според друга информация националната платежна мрежа на Индия, унифицираният интерфейс за плащания (UPI), разшири услугите си до Сингапур.

Интеграцията на UPI PayNow ще улесни бързото изпращане на пари през граница, като услугата се предоставя от четири големи индийски банки и сингапурските DBS Bank и Liquid Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене