НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Рекорден TVL и обещаващ растеж

май 21, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Рекорден TVL и обещаващ растеж

На 14 май децентрализираната финансова екосистема на блокчейна Cardano постигна нов етап с рекордно висока обща заключена стойност (TVL)  възлизаща на почти 418 милиона монети.

Въпреки че текущата цифра леко е намаляла до около 412 милиона монети, този ръст показва, че DeFi екосистемата на Cardano процъфтява.

По отношение на щатските долари дейностите на Cardano DeFi показват постоянен растеж от началото на годината, започвайки от около $50 милиона. За по-малко от шест месеца тази стойност се утрои до $151.08 милиона, въпреки че остава под пика от над $300 милиона.

Водещ сред петте най-големи протокола на Cardano е децентрализираната борса (DEX) Minswap, на който се падат $55.9 милиона от общата заключена стойност (TVL). 

След DEX-a се нарежда децентрализираният протокол за синтетични активи, Indigo, имайки TVL от $29.7 милиона. През изминалата седмица тези два протокола отбелязаха ръст в броя на заключените активи, като увеличението е съответно 10.4% и 8.5%.

WingRiders DEX заема третата позиция с TVL от $15.45 милиона, докато първата стабилна монета на Cardano, Djed, има TVL от $13.75 милиона. Протоколът за отпускане на заеми Liqwid допълва челната петица, имайки TVL от $11.97 милиона.

DeFi протоколите като Aada и FluidTokens отбелязаха значителен ръст през последните седем дни.

В Cardano са внедрени повече от 1,000 смарт договора Plutus V1 през 2023 г., както бе съобщено от Lookerstudio. Този крайъгълен камък допълнително демонстрира повишената активност в блокчейна на Cardano.

Важно е обаче да се отбележи, че нивото на активност на Cardano все още изостава значително от това на Етериум, при който обикновено се разгръщат над 100,000 смарт договора седмично.

Някои анализатори спекулират, че неотдавнашното претоварване на мрежата на Етериум и високите такси за газ могат да насочат повече потребители към по-рентабилни алтернативи като Cardano. 

Тъй като пазарът стана свидетел на манията около меме монетите, таксите за газ на Етериум достигнаха 10-месечен връх, което накара търговците да търсят печалба.

Въпреки ръста на мрежовата активност и TVL, цената на ADA остава под $1. Към момента на писане на статията ADA се търгува за $0.3658, което представлява около 10% спад за последните 30 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Цената на Solana (SOL) е доста подценена – Invest Answers

Според анонимният домакин на “InvestAnswers”, известен криптоаналитик, Solana (SOL) в момента е подценена в сравнение с конкурента си Етериум (ETH).

юни 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.