НАЧАЛО Други

БРИКС са продали американски ценни книжа за $123 милиарда

септември 26, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС са продали американски ценни книжа за $123 милиарда

Няколко страни членки на алианса БРИКС прекъсват връзките си с Министерството на финансите на САЩ, като се отказват от държавните облигации.

БРИКС все повече проучва различни начини за инвестиране, включително злато, национални валути, както и суровини като петрол и газ.

Този стратегически ход служи като предпазна мярка срещу потенциалните последици от икономическите политики на САЩ, които биха могли да ограничат капацитета на долара да финансира дефицитите си. Последните статистически данни на Министерството на финансите на САЩ разкриват, че само през този месец БРИКС заедно са се освободили от американски държавни облигации на стойност $18.9 милиарда.

През 2023 г. БРИКС колективно са продали $122.7 милиарда в американски държавни облигации. Китай, член на БРИКС, е начело на групата, която тази година се освободи от американски държавен дълг на стойност $117.4 милиарда. От юни до юли Китай намали притежаваните от него облигации от $835.4 милиарда на $821.8 милиарда, отбелязвайки спад от $13.6 милиарда.

Друг член на БРИКС, Бразилия, последва примера, като намали притежаваните от нея американски държавни ценни книжа през тази година – от $227.4 милиарда през юни до $224.7 милиарда през юли, което представлява спад от $2.7 милиарда.

Индия, още един член на БРИКС, следваше подобна траектория, като през същия период намали притежаваните от нея държавни ценни книжа с $2.3 милиарда.

По подобен начин ОАЕ отбеляза спад от $300 милиона в притежаваните от страната американски държавни ценни книжа през юли. Акциите на ОАЕ се понижиха от $65.2 милиарда през юни до $64.9 милиарда през следващия месец. Като цяло БРИКС колективно премахна от резервите си през 2023 г. американски държавни облигации на стойност $122.7 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС са продали американски ценни книжа за $123 милиарда”
  1. Мечо пух,

    Добра цифра. Някой разбирач/експерт( лайкучка) да каже нещо? Нали BRIKS, нямаше бъдеще?
    Аман от експерти по WC.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.