НАЧАЛО Биткойн

БРИКС: Какви са мотивите на съюза и Биткойн има ли място?

май 21, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Какви са мотивите на съюза и Биткойн има ли място?

В една от последните си статии Ана Паласиос, бивш изпълнителен директор на Световната банка, изследва мотивите на страните от БРИКС.

Тя се фокусира върху недоволството на тези страни, които все повече се ориентират към идеалите на икономическия блок. Тъй като колективът на БРИКС изглежда ще се разраства, вниманието се насочва към идеята за валута на БРИКС и Биткойн.

Страните от БРИКС активно предприемат усилия за дедоларизация, тъй като се стремят да намерят алтернативна глобална резервна валута. Както валутата на БРИКС, която се разработва като алтернатива на традиционните валути, така и Биткойн, известният дигитален актив, се превърнаха в централен елемент на тази продължаваща дискусия.

Ана Паласиос подчерта нарастващото значение на страните от БРИКС в неотдавнашен материал. Тя наблегна на жизненоважната роля, която този блок ще играе за по-малките и изпитващи затруднения икономики, като отбеляза, че “недоволните нации” търсят свобода от политическото манипулиране на икономическите дела от страна на западните сили.

Тези нации се противопоставят на наложените от Запада практики за глобално управление, включително на усилията за ограничаване на икономическите им дейности и за ограничаване на обмена на технологии.

Алиансът БРИКС предлага изход от тези ограничения, като дава възможност на блока и неговите държави членки да възстановят глобалната си икономическа мощ. Вследствие на това вниманието се насочи към валутата на БРИКС и Биткойн.

BTC също намери своето място в дискусиите за алтернативните валути. Макар че създаването на валутата на БРИКС има предимство, Биткойн е признат заради потенциала си да диверсифицира от щатския долар. Той представлява привлекателна възможност за намаляване на икономическата нестабилност и валутните рискове.

Освен това блокчейн технологията, залегнала в основата на Биткойн, е обещаваща за бъдещето на финансите. Тя може да функционира независимо в нефункциониращата рамка на сегашната икономическа система – характеристика, която валутата на БРИКС вече се опитва да включи в развитието на своята алтернативна валута.

Важно е да се отбележи, че разработването на нова валута на БРИКС е изправено пред предизвикателства, свързани с пълното заместване на доминиращата позиция на щатския долар като световна резервна валута. Въпреки това Биткойн, наред с други алтернативни валути, предоставя потенциална възможност за промяна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.