Home

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

20.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

От тези платформи бе поискано да предоставят подробности за своите операции и партньорства с местни доставчици на услуги, особено тези, свързани с въпроса за спазването на данъчното законодателство.

Компании, разположени в други държави, за разлика от някои местни, не попадат под действието на бразилските закони, които изискват от тях да предоставят информация на регулаторния орган за начина на работа. Сериозността на този въпрос е подчертана от бразилския данъчен орган. Андреа Чавес, заместник-секретар по инспекциите във Федералната данъчна служба на Бразилия, заяви:

“За нас е много важно да разследваме дейността им в тази страна и да установим дали се извършват незаконни дейности. Интересуваме се също така да научим за богатството на бразилците, което подлежи на данъчно облагане.”

Вагнер Лима, координатор по управление на риска в Службата за приходите, сподели, че правителството се стреми да разбере как тези международни играчи си сътрудничат с местните доставчици в рамките на прилагането на разпоредбите от 2019 г.

Това, на което сме свидетели в момента, едва ли е изолиран случай. В Бразилия се отчита значително увеличение на крипто транзакциите. За периода от януари до юли 2023 г. бразилците са извършили транзакции с криптовалути на стойност $24.6 милиарда, което представлява увеличение от 36.6% спрямо предходната година. Най-вече $2.6 милиарда се падат на такива операции чрез чуждестранни борси, което е с 51.2% повече от обема през 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия легализира криптовалутите за международна търговия

Руският парламент прие законопроект, който позволява на компаниите да използват криптовалута за международна търговия.

24.07.2024 16:05 2мин. четене

Крипто застъпник настоява за регулации преди президентските избори в САЩ

Артър Хейс, видна фигура в крипто сферата, отправя предупреждение, че фокусът върху благоприятните за криптовалутите политики може да отслабне след приключването на изборите през 2024 г.

21.07.2024 18:00 1мин. четене

Южна Корея стартира нов закон за защита на виртуалните активи

Южнокорейската комисия за финансови услуги (FSC) въведе нов закон, насочен към засилване на защитата на потребителите на виртуални активи, който влиза в сила от 19 юли.

21.07.2024 9:30 1мин. четене

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.