НАЧАЛО Други

Blur въвежда безсрочно NFT кредитиране

май 3, 2023 2:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Blur въвежда безсрочно NFT кредитиране

Blur разкри нов протокол за отпускане на заеми за незаменяеми токени (NFT), наречен Blend, който е разработен в партньорство с Дан Робинсън от Paradigm и Transmissions11.

Този протокол дава възможност за безсрочно кредитиране, което означава, че заемите нямат определена крайна дата, което позволява позициите за заемане да останат отворени до ликвидирането им, като лихвените проценти се определят от пазара.

Заемите имат фиксирани лихвени проценти по подразбиране, а заемополучателите могат да ги изплащат по всяко време, като заемодателите могат да напуснат позициите си чрез “холандски” (Dutch) търг, за да намерят нов заемодател с нов лихвен процент.

В случай на неуспешен аукцион кредитополучателят се ликвидира, а кредиторът придобива собствеността върху обезпечението.

В NFT сферата на кредитирането се появиха платформи като BendDAO и PaprMeme, която е подкрепена с финансиране от $3 милиона от звеното за рискови инвестиции на Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки


Blur имаше успешен месец през април с 48% от месечния обем сред NFT пазарите, надминавайки OpenSea, която привлече обем от $596.3 милиона.

Това се случва след стартирането на Blur, която получи пазарен дял благодарение на airdrop събития, ниските такси, стимулите за токени и последвалото стартиране на OpenSea Pro.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.