НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

От Glassnode разкриха също, че други собственици на BTC, които не държат токените си на борсите, са продавали своите BTC притежания през същия период.

Данните показват забележителна дивергенция в индекса на тенденциите за натрупване на Биткойн, като китовете, притежаващи над 10,000 BTC, продължават да трупат агресивно, а при други значими групи се наблюдава значително разпределение.

Glassnode също така подчертаха, че притокът към основните борси в момента е на ниски нива, като общият размер на притока в различните активи е едва $1.84 милиарда. Това показва сравнително спокойна търговска среда.

При поглед към трите най-големи крипто борси от платформата за анализи установиха, че Binance и Bitfinex са отбелязали увеличение на своите Биткойн притежания съответно с 421,000 BTC и 250,000 BTC през последните три години. 

При Coinbase обаче се наблюдава спад от 558,000 BTC през същия период. Понастоящем Binance притежава 703,000 Биткойн токена, Coinbase – 462,000, а Bitfinex – 320,000.

Като цяло крипто пазарите отбелязаха спад след обявяването на съдебно дело от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.