НАЧАЛО Биткойн

Биткойн токени на стойност над $125 милиарда не са местени повече от 7 години

май 1, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн токени на стойност над $125 милиарда не са местени повече от 7 години

Glassnode, известна компания за блокчейн анализи, публикува доклад, който хвърля светлина върху състоянието на Биткойн пазара.

Според доклада Биткойн на стойност около $125 милиарда не се е движил от поне седем години, което го прави “древен” по отношение на активността. Само 8.3% от тези монети някога са били похарчени, а останалите са или изгубени, или неактивни.

В доклада се разглежда и средният размер на Биткойн, притежаван от китовете, който остава относително стабилен от няколко месеца насам. Въпреки това процентът от пазарната капитализация, притежаван от китове, е намалял с течение на времето. Това може да се дължи на многото инвеститори на дребно, които купуват на пазара.

Друг ключов аспект на доклада е метриката за предлагането, което е на печалба/загуба на Glassnode. Тази метрика проследява броя на монетите, които в момента са на печалба или загуба.

Според компанията, метриката показва, че в момента повече участници на пазара се намират на печалба, което предполага, че на хоризонта може да се появи събитие, свързано с разпродажба. В доклада се отбелязва, че “стимулът за прибиране на печалби нараства”, тъй като повече инвеститори реализират печалби.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Китове акумулират BTC за $1.9 милиарда в рамките на 18 дни


Въпреки тези тенденции Биткойн пазарът започна силно през 2023 г. В доклада на Glassnode се посочва, че пазарът е преминал от период на нереализирана загуба към период на нереализирана печалба.

Това се вижда от значителното разминаване между предлагането, държано на печалба и предлагането, държано на загуба.

Като цяло докладът на Glassnode показва, че макар на пазара на Биткойн да има някои предупредителни знаци, има и основания за оптимизъм. Увеличаващият се брой на монетите на печалба може да доведе до разпродажба, но също така може да е знак за нарастващо доверие сред инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.