НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Предстои значителна корекция, твърди анализатор

февруари 19, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предстои значителна корекция, твърди анализатор

Според широко следен анализатор на име "Smart Contracter", Биткойн се приближава към финалната вълна на сегашната си възходяща траектория.

Прилагайки теорията за вълните на Елиът в своя технически анализ, той каза, че в момента BTC формира последната вълна в петвълнов бичи модел, който започна по-рано тази година.

Теория на вълните на Елиът

Теорията на вълната на Елиът е инструмент, използван от техническите анализатори за определяне на тенденциите в цените на активите. Според тази теория основната тенденция на цената на даден актив се движи в петвълнов модел. В същото време се появява корекция в тривълнов модел.

Петвълновият модел се състои от възходящо движение, низходяща корекция, второ възходящо движение, втора низходяща корекция и последно възходящо движение.

Финална вълна

Smart Contracter прогнозира, че петата вълна ще тласне Биткойн до над $26,000, което ще доведе подсили бичите настроения. Анализаторът твърди, че след това Биткойн ще падне под $20,000, преди да започне “истинското” рали за тази година.

Петата вълна на дневната [графика] на BTC вече е в ход. Очаквам да вземем тези върхове от $25,200, вероятно до около $26,000 – $26,500, за да заличим последните останали мечки, да накараме всички да станат мега бикове, след което бавно над 2-месечен спад до $19,000, преди да започне истинският бичи рън през 2023 г.

btc


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сенатор в САЩ иска да прокара стриктни крипто регулации


Други мнения

Прогнозата на Smart Contracter контрастира с друг популярен анализатор, който предвижда рали на Биткойн с до 40%, ако той се покачи над критично психологическо ниво.

Колегата анализатор Майкъл ван де Поуп каза на своите последователи в Twitter, че вижда Биткойн да се изстреля над $30,000, след като удари над $25,000.

Корекциите са сравнително краткотрайни при възходящ пазар. Нивата на по-високите времеви рамки получават един тест, а след това пазарите започват да се изстрелват нагоре, тъй като хората шортват прекомерно корекцията. Ако пробием $25,000, ще продължим към $30,000 – $35,000 за Биткойн.

Струва си да се отбележи, че прогнозите и на двамата анализатори се основават на технически анализ, който не винаги е точен и трябва да се приема с известен скептицизъм.

Криптопазарът е волатилен и неочаквани събития могат да окажат значително влияние върху цените. Ето защо инвеститорите трябва да провеждат собствени проучвания и да използват множество източници на информация, за да вземат информирани инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене