НАЧАЛО Биткойн

Биткойн отново се върна над $38,000 на фона на забавената икономическа активност в САЩ

28.11.2023 19:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново се върна над $38,000 на фона на забавената икономическа активност в САЩ

Крис Уолър, управител на Федералния резерв, обърна внимание на опасенията за икономиката на САЩ по време на среща във Вашингтон, окръг Колумбия.

Той посочи последните данни, показващи забавяне на икономическата активност и постепенно намаляване на инфлацията.

Уолър подчерта цифрите от октомври и прогнозира по-нататъшно забавяне на активността до края на четвъртото тримесечие. Освен това той отбеляза положителна тенденция в данните за инфлацията.

По време на сесията за въпроси и отговори след изказването си Уолър спомена възможността за намаляване на лихвите, ако инфлацията продължи да намалява. Тази позиция контрастира с типично ястребовата позиция на Уолър по отношение на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), както е оценено от InTouch Capital Markets, което прави неговата гълъбова перспектива особено заслужаваща внимание.

След тази реч, цената на Битокйн отбеляза 1% увеличение и в момента се търгува за $38,200. Обемът на търговия за последните 24 часа възлиза на $17.3 милиарда.

Макар и деня да започна на червено за пазара на криптовалути, изглежда повечето дигитални активи започнаха да се възстановяват и заличиха скорошните загуби.

Междувременно друг служител на Фед, Мишел Боуман, изрази убеждението, че повишаването на лихвите може да е необходимо за справяне с опасенията за инфлацията в отделно събитие. Това мнение на Боуман, съпоставено със забележките на Уолър, допринесе за промени на различни пазари.

Доходността на 10-годишните държавни облигации намаля с четири базисни пункта до 4.35%, индексът на долара се понижи с 0.4%, а златото скочи с 1.3% до $2,038 за унция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.