НАЧАЛО Биткойн

Биткойн майнинг: Block на Джак Дорси представя нов прототип на ASIC

май 2, 2023 1:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг: Block на Джак Дорси представя нов прототип на ASIC

На 28 април 2023 г. Block, компания, собственост на бившия главен изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, обяви завършването на проекта за прототип на 5-нанометров високопроизводителен ASIC за добив на Биткойн.

Американската компания призна предизвикателствата при разработването на ASIC за добив на Биткойн, както от техническа, така и от финансова гледна точка, което доведе до централизирана верига на доставки. Тази централизация обаче се счита за вредна за миньорите и мрежата на Биткойн.

През последните няколко месеца компанията постигна значителен напредък, за да експериментира с варианти на дизайна и да осигури достъпни чипове за добив на Биткойн. Освен това Block закупи партида ASIC чипове от Intel, която по-рано през март беше спряла производството на ASIC чипове за добив на Биткойн.

Разработването от страна на Block на собствени комплекти за добив, използващи 3-нанометрови чипове, най-модерната налична технология, има за цел да се възползва от решението на Intel да преустанови производството на чипове Blockscale до април 2024 г.

Целта на Block е да бъде ключов играч в Биткойн майнинг индустрията и да промени настоящата динамика на добива с разработването на собствени чипове с отворен код.

За разлика от други доставчици на оборудване за добив на пазара, софтуерите и програмите на Block са достъпни за всяко лице или компания за тестване, актуализиране и използване в собствени проекти. Децентрализирането на производството на оборудване за добив на Биткойн се очаква да бъде от полза за мрежата и екосистемата на BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Прогноза за цената до края на годината


През март Block обяви намерението си да създаде набор от инструменти за добив. Основният компонент на ASIC са полупроводниковите чипове, които ще формират основата на пълната гама от елементи за добив на Биткойн.

Освен това комплектът за добив ще включва промишлена платка за добив на Биткойн, предназначена за използване с персонализирани системи за управление и контролери на трети страни като Raspberry Pi.

Неотдавнашното увеличение на цената на BTC направи добива на Биткойн отново печеливш, което накара много миньори да включат машините си и да се възползват от бичите настроения на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.