НАЧАЛО Други

Биткойн: Колосалната инвестиция на MicroStrategy достигна $4 милиарда

май 3, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Колосалната инвестиция на MicroStrategy достигна $4 милиарда

В понеделник MicroStrategy, известна софтуерна компания, обяви, че е придобила 7,500 BTC през първото тримесечие на годината, увеличавайки общите си притежания до 140,000 BTC, които в момента са на стойност близо $4 милиарда.

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Фонг Ле заяви, че увереността на компанията в нейната Биткойн стратегия остава силна, тъй като пазарът на дигиталните активи продължава да се развива.

През първото тримесечие на 2023 г. компанията регистрира нетна печалба в размер на $461.2 милиона, което е подобрение спрямо нетната загуба от $130.8 милиона през същото тримесечие на предходната година и нетната загуба от $249.7 милиона през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Печалбите се дължат на данъчни облекчения и печалба от погасяване на дълг. Въпреки това оперативната загуба на компанията за тримесечието е $20.3 милиона, което е подобрение в сравнение с оперативната загуба от $170 милиона през същото тримесечие на 2022 г. Общите приходи за периода са се увеличили с 2.2% спрямо същия период на миналата година до $121.9 милиона.

В Twitter съоснователят на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели графика, показваща представянето на софтуерния гигант спрямо други компании и индекси, откакто е започнала да прилага стратегията си за Биткойн.

TradingView съобщи, че акциите на компанията са поскъпнали с 1.2% в следборсовата търговия. Към 31 март 140,000-BTC, притежавани от MicroStrategy, имат балансова стойност от $2 милиарда, като средната цена на един биткойн е $29,803, което е малко над пазарната цена на актива към момента на писане на статията, възлизаща около $28,900.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Тези две нива са критични за посоката на цената


Компанията също така оповести, че е закупила Биткойн, използвайки $179.3 милиона приходи от продажбата на обикновени акции клас А съгласно споразумение за продажба от 2022 г. Според CoinGecko за 3-месечния период Биткойн е нараснал с приблизително 72%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.