НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ценовият диапазон се стеснява – предстои ли пазарен скок?

май 22, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ценовият диапазон се стеснява – предстои ли пазарен скок?

Крипто пазарът навлезе във фаза на относителна стабилност, като Биткойн (BTC), водещият дигитален актив по пазарна стойност, показва ограничени ценови колебания.

Цената на Биткойн започна седмицата със спад, като през последните 24 часа отбеляза понижение от 0.66%, достигайки $26,866. Според Glassnode, компания за анализ на веригата, ценовият диапазон между най-високата и най-ниската точка през седемте дни, предшестващи 21 май, е бил 3.4%.

Този диапазон е един от най-тесните, наблюдавани през последните три години, сравним с вялите периоди на търговия през януари 2023 г. и юли 2020 г. Glassnode също така прогнозира предстоящ скок на пазарната волатилност, като отбелязва историческата корелация между тесните ценови диапазони и значителните пазарни движения.

Известният трейдър Питър Бранд обаче предвижда възможността за още една пазарна корекция, преди Биткойн да навлезе във възходящ тренд. Бранд призна, че това е просто спекулация и подчерта необходимостта от предпазливост и скептицизъм в лицето на самопровъзгласили се експерти.

Той съветва хората да защитават финансовите си интереси и да останат предпазливи към догматичните твърдения.

Освен това анализаторът, познат като “Carl from the Moon” идентифицира симетричен триъгълник, който често е показателен за консолидация. Въз основа на посоката на ценовия пробив той определи потенциални целеви стойности от $25,000 или $29,000.

Докато техническите индикатори подсказват за предстояща значителна ценова промяна за Биткойн, Glassnode подчерта недостатъчното представяне на мрежовия сетълмент в сравнение с бичите пазарни условия.

На 20 май общият дневен обем на преводите в мрежата на Биткойн достигна $2.73 милиарда, което сигнализира за по-ниска мрежова активност в сравнение с изявения бичи пазар от 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.