НАЧАЛО Други

Binance обвинени в смесване на потребителски средства с приходи на компанията

май 24, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance обвинени в смесване на потребителски средства с приходи на компанията

Трима бивши вътрешни служители на Binance, които са запознати с финансите на Binance, твърдят, че през 2020 и 2021 г. фирмата е смесвала средства на клиенти с приходите на компанията.

В доклад на Reuters от 23 май, в който се цитират бивши ръководители и банкови документи, се установява, че крипто борсата е смесвала средства на стойност милиарди долари почти ежедневно чрез сметки, държани в несъществуващата вече Silvergate Bank.

Един от банковите записи, прегледани от авторите, според съобщенията показва, че Binance смесва $20 милиона от корпоративна сметка с $15 милиона от сметка, която получава пари от клиенти на 10 февруари 2021 г.

Докладът не открива доказателства, че средствата на клиентите някога са били загубени или присвоени, но бившите американски регулатори на ценни книжа твърдят, че затъмняването на местонахождението на тези средства все още ги излага на риск. Те също така заявиха, че преместването на пари между сметките и в криптовалути може потенциално да предпази Binance от данъчните власти в регионите, в които тя оперира.

Binance отрече да смесва депозити на клиенти със средства на компанията, като говорител на борсата заяви пред Reuters, че въпросните сметки са били използвани за улесняване на покупките на крипто, а не за приемане на депозити на потребители.

“В нито един момент не е имало смесване, защото това са 100% корпоративни средства”, заяви говорителят на Binance Брад Джафе. Той обясни, че парите, изпратени по тези сметки, са били използвани за закупуване на стабилната монета BUSD в процес, който е “абсолютно същото нещо като закупуването на продукт от Amazon”.

Твърди се, че Binance Holdings, Key Vision и Merit Peak, които са имали сметки в Silvergate Bank, са формирали ядрото на финансовата мрежа на борсата. Малко служители обаче са имали пълна видимост върху своите роли.

Средствата от клиентски депозити в Binance.com са си проправяли път към сметката в Silvergate, след което се твърди, че са били комбинирани със средства от корпоративна сметка и изпратени към сметка в Merit Peak. Merit Peak е търговска фирма, управлявана от главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао, която в момента се разследва от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заради връзките ѝ с Binance.US.

Reuters установи, че Binance е използвала доларите от тези комбинирани източници, за да улесни покупките на стабилната монета BUSD, но не можа да определи стойността на закупените токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.