Home

Безпрецедентните санкции срещу Tornado Cash са оспорени от защитниците на блокчейн

04.06.2023 14:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Безпрецедентните санкции срещу Tornado Cash са оспорени от защитниците на блокчейн

Blockchain Association и DeFi Education Fund съвместно подадоха "amicus brief", в който оспорват безпрецедентните и незаконни санкции на Министерството на финансите на САЩ срещу Tornado Cash.

Софтуерът, който работи автоматично в блокчейна на Етериум, беше широко признат като водещ инструмент за защита на личните данни, докато Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) не наложи санкции.

В amicus brief се подчертава значението на Tornado Cash за защитата на неприкосновеността на личния живот на потребителите на дигитални активи, като се подчертава все по-широкото приемане на класа активи в САЩ.

Организациите твърдят, че макар софтуерът да може да бъде използван неправомерно, той служи предимно за легитимни и обществено ценни цели, а санкциите надхвърлят правомощията на OFAC и са резултат от произволно вземане на решения.

OFAC наложи санкции на Tornado Cash и на още седем организации на 18 ноември 2021 г., позовавайки се на предполагаемо участие в улесняване на плащанията за откуп.

Това действие забранява на американски лица да участват в транзакции или да предоставят услуги, свързани с протокола, въз основа на изпълнителна заповед, насочена към злонамерени кибернетични дейности.

Coin Center, мозъчен тръст за криптовалути и Coinbase, известна борса за криптовалути, също изразиха загрижеността си относно санкциите.

Coinbase подкрепя група ищци, които твърдят, че Tornado Cash, като софтуер, не трябва да бъде обект на санкции. CoinCase твърди, че Tornado Cash е софтуер с отворен код, който има както потенциал за злоупотреба, така и легитимни приложения, подобно на парите в брой или интернет.

Blockchain Association и DeFi Education Fund са организации с нестопанска цел, посветени на подобряването на политическата среда за икономиката на дигиталните активи и популяризирането на блокчейн технологията и DeFi. Те информират политиците, регулаторните органи, съдилищата и обществеността за ползите и естеството на тези технологии.

Решението за налагане на санкции на Tornado Cash повдига регулаторни и конституционни въпроси със значителни последици за блокчейн екосистемата и икономиката на дигиталните активи. Този случай може да създаде прецедент за правителствено регулиране на блокчейн технологията и децентрализираните финанси, което подчертава важността на внимателното разглеждане на аргументите, представени в amicus brief.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.