НАЧАЛО Алткойни

Axie Infinity (AXS) поскъпна, след като приложението бе включено в Apple App Store

май 17, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Axie Infinity (AXS) поскъпна, след като приложението бе включено в Apple App Store

Axie Infinity, платформа за игри, използваща блокчейн технология, наскоро пусна нова мобилна игра, наречена Axie Infinity: Origins в App Store, което доведе до значително увеличение на стойността на нейния токен AXS.

Според официално изявление от 17 май стратегическата игра, базирана на карти, има за цел да привлече повече потребители към екосистемата на Axie Infinity и е достъпна за играчите безплатно, като за начало не се предоставят NFT Axies.

Axie Infinity: Origins е налична в магазина на Google Play от декември 2022 г. Версията на играта за iOS използва базирания на Етериум блокчейн Ronin на Sky Mavis, което позволява на играчите директно да използват съвместими NFT в рамките на приложението.

Забележително е, че това е първият случай, в който Apple позволява използването на NFT в App Store, закупени от друго място.

Важно е обаче да се отбележи, че не всички функции на играта са налични във версията за iOS. Само рецептите за изработка на Moonshard ще бъдат видими и макар че играчите могат да печелят награди под формата на токени, тези награди няма да бъдат видими във версията за iOS.

За да се насладят на пълния набор от функции, потребителите трябва да играят на версията на играта за Android или за настолни компютри.

Axie Infinity: Origins първоначално ще бъде налична в избрани азиатски и латиноамерикански държави, като Аржентина, Колумбия, Перу и Малайзия, наред с други. Разработчикът възнамерява да пусне играта за потребителите на iOS в целия свят, въпреки че конкретната дата не е разкрита.

В резултат на съобщението стойността на AXS се повиши с 12.6% до $7.53, но към момента на писане на статията се върна обратно до $7.40.

Все пак си струва да се отбележи, че дългосрочните резултати на AXS не са толкова впечатляващи. През последните 30 дни токенът отбеляза спад от над 17% и загуби 64% от стойността си за една година.

В сравнение с най-високата си стойност от $164.90 през ноември 2021 г., AXS в момента е с над 90% под този връх

Освен това, както сочат данните на “Active Player“, при Axie Infinity се наблюдава значителен спад в броя на играчите. През последния месец “play-to-earn” (P2E) играта е имала по-малко от 400,000 играчи, което е рязък спад спрямо над 2 милиона играчи, които е имала между септември 2021 г. и май 2022 г.

През този период обемът на търговията с NFT на Axie Infinity възлиза на $2.3 милиона в 139,784 транзакции, както се показват от данните на CryptoSlam.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ерата на AI криптовалутите се води от Avorak AI, привличайки инвеститори от потребителската база на Шиба Ину и Dogecoin

Крипто пространството се развива бързо и в града има нова тенденция, която привлича вниманието на инвеститорите.

юни 10, 2023 17:00 4 мин. четене

Tamadoge стартира Play-to-Earn Android приложение, цената скача с до 30Х?

Екипът на Tamadoge обяви, че неговата популярна гейминг платформа Tama Arcade вече е достъпна на Android смартфони и таблети чрез нов софтуер, който може да бъде свален безплатно от приложениетo Google Play.

юни 10, 2023 14:03 4 мин. четене

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Google Bard прогнозира цената на Cardano – Експертите казват, че предварителната продажба на Collateral Network е по-печеливша Биткойн майнинга

Google Bard с положителни, но несигурни прогнози за Cardano, докато експертите препоръчват да се инвестира в Collateral Network вместо в добив на Биткойн.

юни 9, 2023 19:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.