НАЧАЛО Регулации

Аржентинската централна банка забранява крипто платежните услуги

май 12, 2023 13:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аржентинската централна банка забранява крипто платежните услуги

Централната банка на Аржентина издаде директива до доставчиците на платежни услуги, в която ги призова да преустановят поддръжката на криптовалути.

Според Централната банка на Аржентина (Banco Central De La Republica Argentina – BCRA) на тези доставчици вече е забранено да извършват или съдействaт в транзакции, включващи дигитални активи, включително криптоактиви, които нямат регулация от съответния национален орган и разрешение от BCRA.

Това действие на централната банка, целящо да попречи на платежните приложения да предлагат крипто услуги, съвпада с продължаващата девалвация на валутата на страната.

Аржентинското песо претърпя значителен спад, като на базата на одобрения от правителството обменен курс то се понижи с над 98% спрямо щатския долар.

Съобщенията обаче сочат, че обменният курс на черния пазар, който обикновено се използва от аржентинците, е почти два пъти по-слаб от официалния курс, признат от правителството.

От друга страна Биткойн (BTC) достигна рекордно високи стойности, когато се оценява в аржентински песо.

Мотивът на централната банка за тази забрана е да се намалят потенциалните рискове, свързани с използването на криптовалута за гражданите.

BCRA възнамерява с тази мярка да установи последователни правила, които доставчиците на платежни услуги и финансовите институции трябва да спазват.

Подобни ограничения вече са наложени на финансовите институции от май 2022 г., както беше съобщено чрез Съобщение A 7506.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.