НАЧАЛО Други

Американски губернатор се обяви против CBDC, защитавайки криптовалутите

май 6, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски губернатор се обяви против CBDC, защитавайки криптовалутите

Рон ДеСантис, губернаторът на Флорида, наскоро се обяви против дигиталната валута на централната банка, като заяви, че скоро Флорида ще приеме закон срещу нея.

На пресконференция на 2 май ДеСантис изрази загриженост относно възможността на правителството да налага глоби и да конфискува дигитална валута без надлежна процедура, което му дава твърде голяма власт над икономическата независимост на хората.

Въпреки че в миналото ДеСантис е критикувал централизираните дигитални валути, той подкрепя децентрализираните криптовалути, които правителството не може да контролира.

ДеСантис обвини администрацията на Байдън, че налага програма на крипто сектора и твърди, че зад нея стои елитна група със значителни финансови и корпоративни ресурси.

В допълнение към противопоставянето си на дигиталната валута на централна банка, той също така критикува това, което възприема като по-широка репресия срещу сектора на криптовалутите от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Той изрази убеждението си, че правителството иска да елиминира криптовалутите, защото не може да ги контролира и да ги замени с централизирана дигитална валута.

ДеСантис също така изрази загриженост относно потенциалната “държава на финансовото наблюдение”, в която правителството ще знае всяка отделна транзакция.

Той заяви, че разглежданото във Флорида законодателство ще забрани дигиталната валута на централната банка на САЩ, дори ако тя бъде въведена едностранно от Федералния резерв или Министерството на финансите.

Въпреки противопоставянето си на централизираните дигитални валути ДеСантис изрази подкрепа за децентрализираните токени и работи за намиране на начини жителите на Флорида да плащат данъци с криптовалута.

ДеСантис е смятан за възможен кандидат за президент на следващите избори и позицията му по отношение на криптовалутите може да се превърне в значим въпрос в кампанията му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.