НАЧАЛО Други

Африканска държава пусна първите в света “крипто марки”

10.05.2024 4:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Африканска държава пусна първите в света “крипто марки”

Пощенската компания на Гана наскоро представи първата си „крипто марка“ в чест на 25-годишнината от управлението на Отумфуо Осей Туту II като церемониален владетел.

Възкачил се на трона на асантехените през 1999 г., Отумфуо Осей Туту II ръководи народа на Ашанти в продължение на две десетилетия и половина. Самият трон, известен като „Сика ‘дуа“, представлява традиционно златно кресло.

В чест на това важно събитие Пощенската компания на Гана посвети крипто марките в чест на управлението на Негово Величество. Урсула Овусу-Екуфул, министър на комуникациите и дигитализацията на Гана, похвали Пощенската компания за новаторския подход към отбелязването на празника.

Тя подчерта как крипто марките обединяват богатото културно наследство със съвременни технологии като блокчейн. Овусу-Екуфул отбеляза:

Тази възпоменателна марка е отражение на нашата национална гордост и идентичност. Тя служи като напомняне за неразривната връзка между нашите традиционни ценности и дивите ни очаквания, напомняйки ни, че богатото ни културно наследство е основата, върху която се гради бъдещето на нашата нация.

Управляващият директор на Гана Пост Къмпани, Бисе Осей Куфур, потвърди ангажимента на организацията към иновациите. Той заяви:

Днес, когато разкриваме юбилейните (крипто) марки, посветени на управлението на Негово Величество, ние потвърждаваме нашия ангажимент към иновациите и високите постижения в съхраняването на историите на нашата нация и предаването им на света.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.