НАЧАЛО Крипто Крими

Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

май 23, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

Понастоящем мъж от Невада е разследван по подозрение, че е участвал в значителна инвестиционна схема, известна като CoinDeal, която е привлякла милиони долари.

Министерството на правосъдието на САЩ наскоро излезе с изявление, в което се посочва, че 57-годишният Брайън Лий е обвинен в измама на около 10,000 инвеститори и злоупотреба с техните средства, възлизащи на $45 милиона.

Според Министерството на правосъдието Лий си е сътрудничил с Нийл Чандран, който беше задържан през юни миналата година, както и с няколко други лица, за да измамят инвеститорите чрез компании, контролирани от Чандран.

Жертвите са били лъжливо информирани, че тези компании са на път да бъдат придобити от богати купувачи, което им е гарантирало изключително висока възвръщаемост.

Твърди се, че Лий, действащ като номинален собственик и директор на ViMarket, е получавал инструкции от Чандран за разпределяне на средствата от инвеститорите в банковите сметки на ViMarket.

Според обвиненията Лий и Чандран са злоупотребили с милиони долари, получени от инвеститорите, като са ги използвали за закупуване на луксозни автомобили и недвижими имоти.

Обвиненията срещу Лий включват:

  • Едно обвинение в заговор за извършване на измама.
  • Две обвинения в пощенска измама.
  • Eдно обвинение в телеграфна измама.
  • Три обвинения за участие в парични транзакции с незаконно придобити активи.

Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на дълъг престой в затвора.

В отделен случай Майкъл Гласпи, който е предлагал инвестиции в компаниите на Чандран под името “CoinDeal“, се призна за виновен в един случай на телеграфна измама през февруари. Присъдата на Гласпи ще бъде произнесена на 16 юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.