Home

БРИКС: САЩ няма да пречи на страните да се присъединяват към съюза

30.07.2023 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: САЩ няма да пречи на страните да се присъединяват към съюза

На неотдавнашен брифинг в Белия дом Карин Жан-Пиер, прессекретар на Белия дом, засегна темата за глобалните партньори, търсещи членство в БРИКС.

Тя подчерта, че Съединените щати не възнамеряват да възпрепятстват усилията на която и да е държава да създаде партньорства с други държави.

През изминалата година блокът БРИКС стана все по-привлекателен за развиващите се страни. По-специално, двама ключови партньори на САЩ – Алжир и Египет, изразиха интерес към присъединяване към БРИКС. Въпреки това САЩ дадоха ясно да се разбере, че не желаят да се намесват в това развитие.

По време на брифинга за пресата беше повдигнат въпрос за потенциалното членство на Алжир и Египет в БРИКС и последиците от него за противодействие на западната хегемония. Жан-Пиер заяви, че САЩ приветстват това развитие.

Те отново подчертаха, че не оказват натиск върху партньорите си да избират между САЩ и други държави. Вместо това насърчават държавите да имат свободата да проучват различни партньорства, които най-добре отговарят на нуждите на техните граждани.

В перспектива, на предстоящата среща на върха на БРИКС се очаква да бъдат установени насоки за разширяване на съюза и да се обсъдят критериите за допустимост и присъединяване към алианса. САЩ открито приеха проучвателните действия на своя партньор в тази посока.

Като цяло Съединените щати зачитат суверенитета на своите партньори и ги насърчават да правят избори, които са от полза за техните граждани. Тъй като БРИКС продължава да се развива, САЩ продължават да подкрепят разнообразните и приобщаващи партньорства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Каква печалба щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 в IPO-то на Tesla

През последните няколко години Tesla на Илон Мъск бе в центъра на вниманието със своите астрономически печалби, които я превърнаха в топ инвестиция в повечето портфолиа.

23.09.2024 16:28 2мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп ще спечели изборите в условията на политически сътресения – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, финансовият автор на книгата “Богат татко, беден татко“, предизвика оживление, заявявайки в социалните медии, че Доналд Тръмп ще спечели бъдещите избори.

23.09.2024 15:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Société Générale предостави важна информация за своята стабилна монета

SG Forge, дъщерно дружество на Société Générale, обяви в петък, че ще пусне на пазара своя стабилна монета, обвързана към еврото EUR CoinVertible (EURCV) на блокчейна на Solana.

23.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето защо се срина крипто банката Silvergate според главният административен директор

През 2023 г. Съединените щати се сблъскаха с втората по големина банкова криза от 2008 г. насам – фалитите на First Republic Bank, Silicon Valley Bank и Signature Bank.

23.09.2024 12:37 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.