НАЧАЛО Други

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

26.03.2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

В съобщение в Twitter Букеле заяви, че освобождаването от данъци ще обхване доходите, имуществото, капиталовите печалби и вносните мита върху технологичните иновации, като например кодиране, софтуерно програмиране, разработване на изкуствен интелект и производство на компютърен и комуникационен хардуер.

Законопроектът има за цел да насърчи растежа в технологичния сектор, да привлече чуждестранни инвестиции и да модернизира икономиката на страната.

Тази инициатива е част от по-широките усилия на администрацията на Букеле за насърчаване на иновациите и дигитализацията в различни сектори. Ако бъде одобрена, тя може да превърне Салвадор в привлекателна дестинация за технологични компании и стартъпи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум


Приемането на Биткойн от Салвадор беше оценено като смела и новаторска стъпка, която може да проправи пътя на други държави да последват примера му.

Освен това Салвадор прие Биткойн като законно платежно средство, за да стимулира финансовото приобщаване и да намали зависимостта от щатския долар.

Първоначално Международният валутен фонд разкритикува този ход, но рисковете не се материализираха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

Berkshire Hathaway, под ръководството на Уорън Бъфет, регистрира скок на паричните резерви до зашеметяващите $189 милиарда през първото тримесечие.

08.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

За инвеститорите, търсещи дивиденти, е време да насочат вниманието си към качеството вместо към незабавното удовлетворение.

08.05.2024 1:00 1 мин. четене

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за криптовалути в света, наскоро отбеляза значителен приток на средства от инвеститори, което е първият голям приток след одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в САЩ през януари.

08.05.2024 0:30 1 мин. четене

Илон Мъск призовава Уорън Бъфет да купува акции на Tesla

Илон Мъск предложи на Уорън Бъфет да обмисли възможността да се включи в акциите на Tesla, след като Berkshire Hathaway, конгломератът, ръководен от Бъфет, продаде още 115 милиона акции на Apple.

07.05.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.