НАЧАЛО Регулации

Тайланд забраняват NFT и меме токените

12.06.2021 15:20 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд забраняват NFT и меме токените

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в Тайланд издаде насоки, забраняващи на крипто борсите да поддържат четири различни вида токени.

Няма повече NFT или базирани на мемета токени

В съобщение от тайландската SEC от петък регулаторният орган заяви, че в сряда генералният секретар Руенваде Суланмонгкол е одобрил насоки за крипто борсите. Новите правила забраняват на тайландските борси да обработват мемe токени, фен токени, незаменяеми токени (NFT) и издадени от борса токени.

SEC заяви, че всички криптовалути, издадени от борси, трябва стриктно да съответстват на описанията в техните отделни бели книги, както и на всички съществуващи насоки за дигитални активи. Ако борсите не успеят да постигнат тези изисквания, регулаторният орган е казал, че токенът ще бъде премахнат от списъка. Тайландските борси разполагат с 30 дни, за да коригират политиките си за листинг на токени, за да се съобразят с новите ограничения, според SEC.

Смята се, че този ход вреди на токени като Dogecoin (DOGE), базирана на меме криптовалута, чиято цена е нараснала драстично през предходната година, и Bitkub Coin (KUB), родния токен на едноименния местен крипто пазар.

Тази година тайландската Комисия по ценни книжа и борси (SEC) публикува поредица от препоръки и изявления за отделни търговци и криптобизнеси, някои от които предизвикаха обществено възмущение.

ПРОЧЕТИ ОЩЕНидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Регулаторният орган предложи 1 милион бата, около 32,000 долара, минимален годишен доход за крипто инвестиции в Тайланд, а служителите намекнаха, че инвеститорите трябва да бъдат задължени да посещават курс за обучение по търговия с криптовалути или да преминат тест, за да докажат знанията си.

Сложната връзка на Тайланд с крипто

Комисията по ценни книжа и борси в Тайланд отстъпи от предложенията за налагане на изискване за минимален доход от 1 милион бата (около 33,000 долара) годишно за крипто инвестиране в страната.

Комисията заяви, че по-ранният проект е публикуван за оценка на настроенията на инвеститорите, според доклад, публикуван от Bangkok Post.

Тази промяна в нагласат на тайландската SEC идва в резултат на критики от страна на крипто играчите в Тайланд, които твърдят, че планираното правило ще задържи хората с ниски и средни доходи извън криптовалутната индустрия.

Изяснявайки позицията на комисията по въпроса,Руенваде Суланмонгкол, генерален секретар на тайландската SEC, заяви:

Предложих критерии, които мнозина смятаха за твърде тежки, за да подтикнат хората да изразят мнението си по въпроса и не възнамерявах да кажа, че това са точните квалификации, които ще бъдат приложени.

Агенцията за туризъм в Тайланд се концентрира върху японските притежатели на криптовалута през февруари, привидно в опит да реанимира икономиката по време на пандемията (много националности не могат да влязат в страната без карантина.) Тайландското правителство, от друга страна, предлага по-строги KYC разпоредби, изискващи търгуващите да сканират физически чипове, съдържащи се в личните карти на граждани на Тайланд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

Джоузеф Лубин, съосновател на Етериум, изразява загриженост относно регулаторната позиция на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заявявайки, че настоящият им подход към криптовалутите ще окаже значително влияние върху бъдещето на индустрията.

08.05.2024 17:30 2 мин. четене

Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

Главният изпълнителен директор на компанията за търговия Robinhood се противопостави на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) след получаването на “Wells Notice”, официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от регулатора.

08.05.2024 14:30 1 мин. четене

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

08.05.2024 5:00 1 мин. четене

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.