Home

Riot Platforms следи AI възможностите, запазвайки фокус върху Биткойн

08.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Riot Platforms следи AI възможностите, запазвайки фокус върху Биткойн

В неотдавнашно интервю главният изпълнителен директор на Riot Platforms изрази интерес към проучване на партньорства в областта на изкуствения интелект, ако възникнe подходяща възможност.

Той посочи изгодната хостинг сделка на Core Scientific с CoreWeave, която може да донесе над $3.5 милиарда в рамките на 12 години, но продължава да изпитва съмнения относно подобни сделки на Riot.

Главният изпълнителен директор наблегна на съоръженията на компанията в Тексас, по-специално на обекта с мощност 750 MW в Рокдейл и на дейността с мощност 1 GW в Корсикана, които предлагат достъп до кадри и ниски разходи за енергия. Въпреки че е отворен към изкуствения интелект, той отбеляза, че фокусът на Riot остава върху добива на Биткойн, тъй като преходът би изисквал различна технология.

Въпреки промените в индустрията, компанията планира да разшири майнинг операциите си за BTC, използвайки новите конкуренти, за да подобри икономическата жизнеспособност. Анализаторите предполагат, че акциите са подценени, като се търгуват на цена от около $800,000 за MW в сравнение със средната стойност за сектора от $2.1 милиона. Тъй като се прогнозира цената на Биткойн да достигне $200,000 до 2025 г., приходите на Riot могат да нараснат рязко.

Акциите на компанията се повишиха със 17.3% наскоро, въпреки че остават с 54% по-ниско от началото на годината. Дружеството също така притежава около 10,000 BTC, оценени на приблизително $630 милиона, потвърждавайки дългосрочната си вяра в потенциала на Биткойн. По-рано Riot се опита да придобие Bitfarms, но постигна споразумение, ограничаващо собствеността си до 20% без съгласието на борда.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Европейската централна банка обмисля въвеждането на блокчейн технология

Финансовите иновации се развиват все по-бързо в Близкия изток и Европа, тъй като институциите използват блокчейн технологията, за да модернизират пазарите си.

08.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance организира трейдинг турнир с награден фонд от $10 милиона

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви рекорден награден фонд от $10 милиона за своята Binance Traders League, която има за цел да засили ангажираността на общността сред трейдърите.

08.10.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг планира да одобри повече борси за криптовалути до края на годината, според главния изпълнителен директор Джулия Лунг.

08.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето колко криптовалути държи Binance според последния им доклад

Докладът от октомври 2024 г. предлага подробна снимка на финансовото състояние на Binance в бурно време за крипто пазара.

08.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.