Home

Робърт Кийосаки сподели важен урок за парите от бестселъра си

09.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки сподели важен урок за парите от бестселъра си

Робърт Кийосаки, известен финансов експерт, инвеститор в Биткойн и злато и автор на класическата книга за управление на финансите "Богат татко, беден татко“, сподели важна "тайна за парите“ с широката си аудитория в платформата X.

Той смята, че тази тайна засяга фундаментален въпрос, свързан с парите – ключов урок от книгата му, публикувана в края на 90-те години на миналия век.

В публикацията си Кийосаки обсъди това, което смята за “двете най-големи лъжи, казвани някога“ – “и заживяха щастливо до края на дните си“ и “не ме интересуват парите“. Той подчерта важната роля, която парите играят във взаимоотношенията, заявявайки:

Повече бракове се разпадат поради липса на пари, отколкото заради изневяра.

И обратното, посочвайки, че прекомерните пари могат да допринесат за брачни проблеми.

Макар че Кийосаки често споделя тези уроци от бестселъра си, той също така често пише в Х за Биткойн. Експертът гледа на BTC като на сигурен актив, подобно на златото и среброто, и често съветва последователите си да инвестират в тези активи. Кийосаки често е съобщавал за увеличаване на дела си в крипровалутата по време на пазарните спадове тази година.

В края на август авторът изтъкна причина за инвестиране в Биткойн, сребро и злато в размер на стойност “един трилион долара” – бързото нарастване на държавния дълг на САЩ. Той отбеляза, че дългът на САЩ се увеличава с обезпокоителните темпове от приблизително $1 трилион на всеки 100 дни, което се дължи на широкото печатане на пари от страна на правителството, а това според него намалява стойността на фиатните валути.

Кийосаки твърди, че в случай на срив на американския долар и хиперинфлация Биткойн, златото и среброто ще бъдат сред малкото активи, които могат да защитят богатството. Той дори е прогнозирал, че до август водещата криптовалута ще достигне $350,000, въпреки че тази прогноза не се е сбъднала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хедж фонд мениджър предупреждава за икономически проблеми при победа на Камала Харис

Магнатът на хедж фондове Джон Полсън алармира за потенциалното въздействие на Камала Харис върху икономиката на САЩ, ако тя спечели президентския пост през ноември.

20.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.