Home

Драстичен спад в активността на китовете – страхуват ли се или очакват бичи импулс?

03.09.2024 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Драстичен спад в активността на китовете – страхуват ли се или очакват бичи импулс?

Неотдавнашният спад в активността на крипто китовете, особено в Биткойн и Етериум, предизвика дискусия в общността.

Според данни, споделени от Santiment, между март и август 2024 г. се наблюдава значителен спад в броя на китовите транзакции. При Биткойн те са намалели от 115,100 между 13 и 19 март до едва 60,200 между 21 и 27 август. По подобен начин при Етериум се наблюдава спад от 115,100 до 31,800 през същите периоди.

Спадът в активността на китовете естествено може да предизвика загриженост сред инвеститорите. Обикновено китовете – които контролират голяма част от пазара – могат да влияят на цените и намаляването на техните транзакции може да предполага намален пазарен интерес или ликвидност.

В много случаи намаляването на активността на китовете се свързва със спад на цените поради по-ниски обеми на търговия и намалена ангажираност на пазара.

Съществува обаче и друга гледна точка, според която тази тенденция може да сигнализира за намалена пазарна волатилност. Китовете често стават по-активни в периоди на висока пазарна волатилност, като преместват големи количества активи, за да се възползват от ценовите колебания. Намаляването на тяхната активност може да означава, че пазарът се стабилизира, с по-малко драматични ценови движения.

Аналитичната компания Santiment предлага по-оптимистично тълкуване. Експертите смятат, че настоящата тенденция може да показва, че китовете са във фаза на акумулиране – бавно събират активи, вместо да ги продават. Това поведение може да е знак, че китовете са уверени в бъдещия растеж на Биткойн и Етериум, като очакват потенциален скок в близко бъдеще.

Ако спадът на транзакциите наистина се дължи на акумулация, а не на липса на интерес, това може да предвещава добро бъдеще за пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Puma навлиза в сектора на Web3 игрите чрез партньорство с крипто компания

Puma, водеща световна спортна марка, разширява участието си в блокчейн технологията чрез ново сътрудничество в областта на Web3 игрите.

19.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin тества лицево разпознаване за сигурност на приложението си

Worldcoin (WLD) обяви, че ще започне да тества технология за разпознаване на лица за потребителите на приложението World App.

19.09.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Може ли китайският юан да се превърне в международна валута?

Китайският юан набира скорост при трансграничните транзакции, което се дължи на усилията за дедоларизация.

19.09.2024 16:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.