Home

Mastercard започна да обработва вътрешни плащания в Китай

11.05.2024 19:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard започна да обработва вътрешни плащания в Китай

Mastercard, в партньорство с NetsUnion Clearing Corporation (NUCC), стартира обработката на вътрешни плащания в Китай, отбелязвайки важен етап от навлизането си на огромния разплащателен пазар в страната.

Това съвместно предприятие, известно като Mastercard NetsUnion, започна да обработва плащания, извършени в Китай с карти Mastercard, издадени от местни банки. Освен това картите с марката Mastercard вече се приемат както за вътрешни, така и за международни транзакции в страната.

Майкъл Мибах, главен изпълнителен директор на Mastercard, изрази ангажимента на компанията да опрости начина на плащане за картодържателите на Mastercard в Китай, както в страната, така и в чужбина, чрез сътрудничеството си с NUCC.

Пътят на чуждестранните картови схеми за навлизане на китайския пазар на разплащания е изпълнен с предизвикателства. През 2015 г. Китай облекчи ограниченията за чуждестранните компании, като им позволи да получат лицензи чрез създаване на подразделения или придобиване на местни компании. Впоследствие Mastercard създаде съвместно предприятие с мажоритарен дял с NUCC, за да се ориентира в този регулаторен пейзаж.

През февруари 2020 г. Китайската народна банка даде предварително одобрение на Mastercard NUCC да се подготви за създаването на национална клирингова институция за банкови карти. През следващите месеци съвместното предприятие разработи стандарти, правила, структури и инфраструктура в съответствие с местните разпоредби, като получи необходимите сертификати за извършване на местни операции.

След официалното одобрение от Народната банка на Китай и Националната администрация за финансово регулиране миналата година предприятието получи разрешение да започне дейности по клиринг на местни банкови карти, които завършиха с пускането на пазара тази седмица.

Линг Хай, председател на Mastercard NetsUnion, подчерта ангажимента на съвместното предприятие да разшири наличността на продукти с марката Mastercard, да подобри приема в цялата страна и да осигури безпроблемно и сигурно разплащане за китайските потребители и предприятия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.