Home

Крипто инвеститор арестуван в Дубай – полицията предполагаемо го е измъчвала

11.05.2024 14:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститор арестуван в Дубай – полицията предполагаемо го е измъчвала

Задържането на американския предприемач в областта на криптовалутите Едел Сие в Дубай в рамките на правен спор със Сам Лий, главен изпълнителен директор на фалиралия крипто фонд HyperVerse, предизвика твърдения за изтезания и опасения за неговото благосъстояние.

Сие твърди, че е бил измъчван, за да подпише фалшиво признание от дубайската полиция по време на разпита му след ареста му на летището през март.

В запис на затворническо обаждане, получен от Guardian, Сие подробно описва случаите на физическо насилие и заплахи от страна на полицията, включително заплахи за изнасилване, отправени към него и съпругата му. Той също така описва, че по време на разпита е бил бит, удрян и са му били нанасяни удари с остри предмети в ребрата.

Съпругата на Сие, която се страхува от ответни действия заради това, че говори открито, разкри как съпругът ѝ е бил задържан в затвора Ал Барша през последните два месеца, където му е бил отказан достъп до дрехи и медицинско обслужване. Тя твърди, че арестът му се дължи на правен спор, иницииран от един от неговите бизнес партньори, освен Лий, който го обвинява в кражба.

Лий обаче отрича да е бизнес партньор с Хсиех и омаловажава участието му в предишното им предприятие – Fomodex, борса за криптовалути. Той призна, че е наясно със съдебното производство срещу него, но отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Междувременно Лий е изправен пред обвинения в САЩ за предполагаемата си роля в HyperVerse, която американските прокурори описват като пирамида и Понци схема. Лий отрича да носи каквато и да е отговорност за схемата и критикува действията на Министерството на правосъдието на САЩ.

Консулството на САЩ в Дубай е било уведомено за ситуацията на Сие, но е заявило, че не може да се намеси пряко. Твърденията за малтретиране и изтезания от страна на емиратската полиция срещу чужденци, задържани в страната, не са рядкост, което поражда опасения за безопасността на Сие и за по-широкото положение с правата на човека в Дубай.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Cardano претърпя хакерска атака – има ли последици?

Съобщава се, че блокчейнът на Cardano е претърпял DDoS атака, но въздействието върху основната мрежа е било минимално.

26.06.2024 7:30 2мин. четене

Ръстът на измамите с Toncoin в Telegram предизвиква тревога

Според блокчейн репортера Колин Ву в приложението за съобщения Telegram се наблюдава ръст на измамите, насочени към екосистемата на Toncoin (TON).

26.06.2024 6:30 1мин. четене

Крипто хакове за милиони – какво се случи миналия уикенд?

Милиони долари изчезнаха през изминалия уикенд, когато хакери извършиха серия от атаки срещу големи крипто борси и платформи.

25.06.2024 18:00 2мин. четене

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.