Home

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

02.05.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

Въпреки това прогнозата на компанията за текущото тримесечие се оказа под очакванията, което доведе до спад в цената на акциите ѝ.

В началото на търговията в сряда акциите на AMD спаднаха с над 6%.

Това съобщение последва разочароващия отчет на Intel от предходната седмица, в който компанията представи по-ниска от очакваната прогноза за приходите за текущото тримесечие.

AMD очаква приходите за второто тримесечие да варират между $5.4 и $6 милиарда, което не отговаря на очакваните $5.72 милиарда.

За първото тримесечие AMD отчете коригирана печалба на акция (EPS) от $0.62 при приходи от $5.5 милиарда, което надмина очакванията на Wall Street за $0.61 EPS при приходи от $5.45 милиарда. През съответното тримесечие на миналата година компанията отчете печалба на акция от $0.60 при приходи от $5.35 милиарда.

Интересното е, че AMD отбеляза по-силни от очакваното приходи от сегмента си за центрове за данни, като отчетените продажби достигнаха $2.34 милиарда, надминавайки прогнозата на Wall Street за $2.31 милиарда.

Чиповете MI300 на AMD са позиционирани така, че да се конкурират директно с най-продаваната линия ускорители H100 на Nvidia. Компанията твърди, че нейният MI300X превъзхожда чиповете на Nvidia – твърдение, което Nvidia оспорва. Intel също има за цел да предизвика платформата H100 на Nvidia със своите ускорители Gaudi 3.

На фронта на персоналните компютри AMD отчете приходи от клиенти в размер на $1.37 милиарда, надхвърляйки прогнозата на Wall Street за $1.29 милиарда.

Приходите от игри и вградени системи обаче не оправдаха очакванията на Wall Street, като продажбите на игри възлизат на $922 милиона, което е под очакваните $965.5 милиона, а приходите от вградени системи достигат $846 милиона, което не отговаря на прогнозата на анализаторите за $922.6 милиона.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.