НАЧАЛО Алткойни

2024-та ли ще е годината на AI криптовалутите?

02.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2024-та ли ще е годината на AI криптовалутите?

В крипто пазара през 2023 г. изкуственият интелект (AI) привлече вниманието на инвеститорите, стимулиран от внезапния възход на ChatGPT.

Въпреки това, поглед към водещите AI крипто токени разкрива ограничени възможности, като само няколко от тях надхвърлят пазарна капитализация от $1 милиард. Търсенето на токени, еквивалентни на ChatGPT, с широка привлекателност продължава.

Разграничаване на автентични крипто токени с изкуствен интелект

Някои токени, обозначени като крипто токени с изкуствен интелект, може да не отговарят на тази категория. Токени като Render и Akash Network, които често се класират като топ токени за изкуствен интелект, функционират по-скоро съответно като токени за разпределени и облачни изчисления, като им липсва същността на чистия изкуствен интелект.

Проучване на истински крипто токени с изкуствен интелект

Fetch.ai и SingularityNET се открояват като потенциални истински крипто токени с изкуствен интелект. Докато Fetch.ai функционира като децентрализирана мрежа за машинно обучение, SingularityNET служи като пазар за изкуствен интелект, задвижван от блокчейн. Тяхното стартиране обаче предхожда неотдавнашната тенденция за генеративен AI, което води до умерен ентусиазъм.

Идентифициране на изгодни възможности

Сближаването на AI и блокчейн подсказва перспективи за пазар за милиарди долари. Chainlink, децентрализирана блокчейн оракулска мрежа, изследва случаите на употреба на AI, докато дискусиите на Световния икономически форум подсказват потенциала на блокчейн за децентрализиране на съхранението на данни за обучение на AI.

Инвестиране в AI крипто токени

Инвеститорите трябва да дадат приоритет на токените, предназначени за генеративен AI, и на тези, които предлагат ясна полезност с пазарна възможност за милиарди долари. Препоръчва се предпазливост поради разпространението на токени, използващи “AI” или “GPT” в имената си за привличане на вниманието, което изисква предпачлив подход.

С предвиденото засилване на интереса и значителния напредък в технологията, 2024 година се очертава като етапът, в който AI криптовалутите ще превземат сцената. Новаторски разработки и нарастваща популярност обещават вълнуващи промени във връзка с изкуствения интелект в света на криптовалутите.

Следователно, можем с голямо нетърпение да видим какви иновации ще бъдат представени през тази година и какво вещае бъдещето за AI криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Прогноза за цената на Fantom (FTM) до 2030 година

Fantom (FTM) се появи като решение за ограниченията на Етериум (ETH), целящо да постави началото на нова ера в блокчейн технологията, като реши трилемата за мащабируемост, сигурност и децентрализация.

21.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.