НАЧАЛО Алткойни

2024-та ли ще е годината на AI криптовалутите?

02.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2024-та ли ще е годината на AI криптовалутите?

В крипто пазара през 2023 г. изкуственият интелект (AI) привлече вниманието на инвеститорите, стимулиран от внезапния възход на ChatGPT.

Въпреки това, поглед към водещите AI крипто токени разкрива ограничени възможности, като само няколко от тях надхвърлят пазарна капитализация от $1 милиард. Търсенето на токени, еквивалентни на ChatGPT, с широка привлекателност продължава.

Разграничаване на автентични крипто токени с изкуствен интелект

Някои токени, обозначени като крипто токени с изкуствен интелект, може да не отговарят на тази категория. Токени като Render и Akash Network, които често се класират като топ токени за изкуствен интелект, функционират по-скоро съответно като токени за разпределени и облачни изчисления, като им липсва същността на чистия изкуствен интелект.

Проучване на истински крипто токени с изкуствен интелект

Fetch.ai и SingularityNET се открояват като потенциални истински крипто токени с изкуствен интелект. Докато Fetch.ai функционира като децентрализирана мрежа за машинно обучение, SingularityNET служи като пазар за изкуствен интелект, задвижван от блокчейн. Тяхното стартиране обаче предхожда неотдавнашната тенденция за генеративен AI, което води до умерен ентусиазъм.

Идентифициране на изгодни възможности

Сближаването на AI и блокчейн подсказва перспективи за пазар за милиарди долари. Chainlink, децентрализирана блокчейн оракулска мрежа, изследва случаите на употреба на AI, докато дискусиите на Световния икономически форум подсказват потенциала на блокчейн за децентрализиране на съхранението на данни за обучение на AI.

Инвестиране в AI крипто токени

Инвеститорите трябва да дадат приоритет на токените, предназначени за генеративен AI, и на тези, които предлагат ясна полезност с пазарна възможност за милиарди долари. Препоръчва се предпазливост поради разпространението на токени, използващи “AI” или “GPT” в имената си за привличане на вниманието, което изисква предпачлив подход.

С предвиденото засилване на интереса и значителния напредък в технологията, 2024 година се очертава като етапът, в който AI криптовалутите ще превземат сцената. Новаторски разработки и нарастваща популярност обещават вълнуващи промени във връзка с изкуствения интелект в света на криптовалутите.

Следователно, можем с голямо нетърпение да видим какви иновации ще бъдат представени през тази година и какво вещае бъдещето за AI криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Индексът на меме криптовалутите на MarketVecto достина 195%

На фона на неотдавнашния скок на крипто пазара, меме монетите отново се появиха в светлината на прожекторите, като дъщерното дружество на VanEck отчете удивително 195% увеличение на своя индекс на меме криптовалути.

09.05.2024 22:00 1 мин. четене

Крипто кит купи Floki Inu (FLOKI) за над $3 милиона

Скорошният скок в цената на водещата мемe монета FLOKI привлече вниманието на инвеститорите, особено като се има предвид увеличението ѝ от над 4% на седмична база.

09.05.2024 21:30 1 мин. четене

Лайткойн е по-използвана криптовалута за разплащания от Биткойн

През април се наблюдаваше значителен скок в търсенето на решение за плащане с Лайткойн (LTC), което достигна безпрецедентно съотношение от почти 2:1 спрямо Биткойн (BTC) в BitPay.

09.05.2024 21:00 2 мин. четене

AI криптовалутите повеждат пазара на меме токените нагоре

След като миналата седмица преживяха значителен спад, цените на криптовалутите започнаха да се възстановяват благодарение на проекти, свързани с изкуствения интелект (AI).

09.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.