НАЧАЛО Други

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

08.12.2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

Jefferies характеризира 2024 г. като ключова година, отбелязвайки, че прогнозираният за 2023 г. по-значителен спад не се е реализирал напълно. Това се дължи на фактори като устойчиви потребителски разходи, подкрепени от увеличение на заплатите, увеличено използване на кредитите, услугите от тип “купи сега и плати по-късно” и устойчивата туристическа индустрия:

Въпреки това, тъй като тези движещи сили започват да намаляват и в Европа се появяват признаци на икономическо забавяне, очакваме ограничен ръст на пазарната динамика през следващата година.

Въпреки че 2023 г. се представя по-добре от първоначално очакваното, анализаторите на Jefferies проявяват повишена предпазливост по отношение на 2024 г.:

Като се има предвид, че капиталовите пазари обикновено прогнозират за 6-8 месеца напред, смятаме, че повечето макроикономически опасения вече са взети предвид. Вниманието се насочва към 2025 г. за потенциално ускоряване, тъй като макроикономическите условия се подобряват (напр. по-ниски лихвени проценти), в съчетание с по-благоприятни сравнителни данни.

Jefferies прогнозира 5-6% ръст на пазара на европейските финтех технологии за разплащания през предстоящата година, като предвижда до средата на годината да се наблюдава съживяване на сливанията и придобиванията (M&A) и първичните публични предлагания (IPO), тъй като перспективите за 2025 г. стават по-ясни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.