Home

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

08.12.2023 19:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

Jefferies характеризира 2024 г. като ключова година, отбелязвайки, че прогнозираният за 2023 г. по-значителен спад не се е реализирал напълно. Това се дължи на фактори като устойчиви потребителски разходи, подкрепени от увеличение на заплатите, увеличено използване на кредитите, услугите от тип “купи сега и плати по-късно” и устойчивата туристическа индустрия:

Въпреки това, тъй като тези движещи сили започват да намаляват и в Европа се появяват признаци на икономическо забавяне, очакваме ограничен ръст на пазарната динамика през следващата година.

Въпреки че 2023 г. се представя по-добре от първоначално очакваното, анализаторите на Jefferies проявяват повишена предпазливост по отношение на 2024 г.:

Като се има предвид, че капиталовите пазари обикновено прогнозират за 6-8 месеца напред, смятаме, че повечето макроикономически опасения вече са взети предвид. Вниманието се насочва към 2025 г. за потенциално ускоряване, тъй като макроикономическите условия се подобряват (напр. по-ниски лихвени проценти), в съчетание с по-благоприятни сравнителни данни.

Jefferies прогнозира 5-6% ръст на пазара на европейските финтех технологии за разплащания през предстоящата година, като предвижда до средата на годината да се наблюдава съживяване на сливанията и придобиванията (M&A) и първичните публични предлагания (IPO), тъй като перспективите за 2025 г. стават по-ясни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко е събрала кампанията на Тръмп от крипто дарения

Кампанията на бившия президент Доналд Тръмп отбеляза рязък ръст на крипто даренията, които вече надхвърлят $4 милиона, предимно в Биткойн.

26.07.2024 22:00 1мин. четене

Предупреждение за рисковете от стабилните монети на развиващите се пазари

В неотдавнашен доклад на Съвета за финансова стабилност (FSB) се предупреждава за значителни рискове, свързани с все по-широкото използване на глобални стабилни монети (GSC) на нововъзникващите пазари и в развиващите се икономики (EMDE).

26.07.2024 17:00 1мин. четене

Binance обяви важна актуализация за един от най-големите алткойни

Binance, най-голямта борса за криптовалути в световен мащаб, официално приключи замяната на токени и ребрандирането на Render (RNDR) в Render (RENDER).

26.07.2024 16:30 1мин. четене

Aмериканската икономика расте, на фона на скорошния срив на фондовия пазар

Въпреки мнението на мнозина, икономиката на САЩ бележи сравнително силен растеж, което може да е изненада за мнозина.

26.07.2024 16:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.