НАЧАЛО Други

Yuga Labs приветства бившия президент на Blizzard като главен изпълнителен директор

април 3, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Yuga Labs приветства бившия президент на Blizzard като главен изпълнителен директор

Yuga Labs, стартъпът NFT, който стои зад популярни колекции като Bored Ape Yacht Club (BAYC) и CryptoPunks, обяви назначаването на новия си главен изпълнителен директор Даниел Алегре на 1 април.

Алегре напусна поста си на президент и главен оперативен директор в Activision Blizzard, за да се присъедини към Yuga Labs.

Той работи в развлекателната, гейминг и технологичната индустрия от много години, като е заемал ръководни позиции в Google, Bertelsmann и Activision Blizzard.

Пристигането на Алегре се счита за значителен ход в NFT индустрията, като Киран Уоруик, съосновател на Illuvium, предполага, че то може да предизвика следващия крипто бичи пазар.

Алегре за потенциала на Yuga Labs

През декември 2022 г. Yuga Labs обяви пристигането на Алегре и изрази оптимизма си по отношение на способността му да помогне на компанията да “дефинира метавселената”.

В изявление по онова време той заяви, че “наборът от продукти, партньорства и интелектуална собственост на Yuga Labs представляват огромна възможност”.

Потенциални предизвикателства

Въпреки че се очаква пристигането на бившия президент на Blizzard да донесе нови възможности на Yuga Labs, компанията е изправена и пред предизвикателства. Групово съдебно дело, заведено през декември 2022 г., обвинява създателите на BAYC, че са подвели инвеститорите относно финансовите ползи от ценните книжа на Yuga и са използвали известни промоутъри, за да привличат повече инвеститори.

Инвеститорите, които са закупили BAYC и ApeCoin между 23 април 2021 г. и 8 декември 2022 г., може да имат право на обезщетение.

Освен това съоснователят на студиото, Уайли Аронов, си е взел отпуск поради здравословни проблеми, поради което не е ясно кога ще може да възобнови задълженията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Рали на цената на Биткойн през април? – Анализатор коментира потенциален пробив


Опита на Алегре

Опитът на новия директор в областта на игрите и технологиите го прави ценен актив за Yuga Labs. Преди да се присъедини към NFT стартъпа, той играе ключова роля в растежа на Activision Blizzard, наблюдавайки популярни гейминг франчайзи като Call of Duty, World of Warcraft, Diablo и Candy Crush.

Преди да се присъедини към Google, Алегре работи за Bertelsmann в продължение на почти шест години. Той заема различни ръководни позиции като наблюдава глобалните приходи от пазаруване, ангажираността на екосистемите за търговия на дребно и операциите в Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка.

Заключение

Yuga Labs е популярен NFT стартъп с нарастващо портфолио от успешни колекции, а добавянето на Даниел Алегре като главен изпълнителен директор се очаква да активизира усилията му в областта на метавселената. Неговият опит в областта на игрите и технологиите, съчетан с набора от продукти, партньорства и интелектуална собственост на Yuga Labs, очертава обещаващо бъдеще за компанията.

Компанията обаче е изправена и пред предизвикателства, като например продължаващото колективно съдебно дело и отсъствието на съоснователя Уайли Аронов.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.