Home

Yuga Labs приветства бившия президент на Blizzard като главен изпълнителен директор

03.04.2023 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Yuga Labs приветства бившия президент на Blizzard като главен изпълнителен директор

Yuga Labs, стартъпът NFT, който стои зад популярни колекции като Bored Ape Yacht Club (BAYC) и CryptoPunks, обяви назначаването на новия си главен изпълнителен директор Даниел Алегре на 1 април.

Алегре напусна поста си на президент и главен оперативен директор в Activision Blizzard, за да се присъедини към Yuga Labs.

Той работи в развлекателната, гейминг и технологичната индустрия от много години, като е заемал ръководни позиции в Google, Bertelsmann и Activision Blizzard.

Пристигането на Алегре се счита за значителен ход в NFT индустрията, като Киран Уоруик, съосновател на Illuvium, предполага, че то може да предизвика следващия крипто бичи пазар.

Алегре за потенциала на Yuga Labs

През декември 2022 г. Yuga Labs обяви пристигането на Алегре и изрази оптимизма си по отношение на способността му да помогне на компанията да “дефинира метавселената”.

В изявление по онова време той заяви, че “наборът от продукти, партньорства и интелектуална собственост на Yuga Labs представляват огромна възможност”.

Потенциални предизвикателства

Въпреки че се очаква пристигането на бившия президент на Blizzard да донесе нови възможности на Yuga Labs, компанията е изправена и пред предизвикателства. Групово съдебно дело, заведено през декември 2022 г., обвинява създателите на BAYC, че са подвели инвеститорите относно финансовите ползи от ценните книжа на Yuga и са използвали известни промоутъри, за да привличат повече инвеститори.

Инвеститорите, които са закупили BAYC и ApeCoin между 23 април 2021 г. и 8 декември 2022 г., може да имат право на обезщетение.

Освен това съоснователят на студиото, Уайли Аронов, си е взел отпуск поради здравословни проблеми, поради което не е ясно кога ще може да възобнови задълженията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Рали на цената на Биткойн през април? – Анализатор коментира потенциален пробив


Опита на Алегре

Опитът на новия директор в областта на игрите и технологиите го прави ценен актив за Yuga Labs. Преди да се присъедини към NFT стартъпа, той играе ключова роля в растежа на Activision Blizzard, наблюдавайки популярни гейминг франчайзи като Call of Duty, World of Warcraft, Diablo и Candy Crush.

Преди да се присъедини към Google, Алегре работи за Bertelsmann в продължение на почти шест години. Той заема различни ръководни позиции като наблюдава глобалните приходи от пазаруване, ангажираността на екосистемите за търговия на дребно и операциите в Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка.

Заключение

Yuga Labs е популярен NFT стартъп с нарастващо портфолио от успешни колекции, а добавянето на Даниел Алегре като главен изпълнителен директор се очаква да активизира усилията му в областта на метавселената. Неговият опит в областта на игрите и технологиите, съчетан с набора от продукти, партньорства и интелектуална собственост на Yuga Labs, очертава обещаващо бъдеще за компанията.

Компанията обаче е изправена и пред предизвикателства, като например продължаващото колективно съдебно дело и отсъствието на съоснователя Уайли Аронов.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.