НАЧАЛО Биткойн

Три известни инвестиционни катастрофи в историята, които правят Биткойн уязвим

март 13, 2019 15:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Три известни инвестиционни катастрофи в историята, които правят Биткойн уязвим

Има много критицизъм срещу Биткойн, откакто цената внезапно се изстреля до приблизително $ 20,000. Високият процент на волатилност на пазара накара хората да сравнят дигиталния актив с някои инвестиционни активи, които поскъпнаха и по-късно се разпаднаха, в предишните години. В тази статия ще видите три известни катастрофи в историята на инвестициите.

Балонът „Южно море“

През 1711 г., балонът „Южно море“ се формира и регистрира като частно-публично партньорство. Една от основните причини за нейното създаване е да консолидира и намали националния дълг. Компанията беше обещания за монопол в Южно море и околните острови. През 1718 г., Джордж I, крал на Великобритания, става управител на компанията. Тя отбеляза невероятен растеж и започва да изплаща 100% лихва на инвеститорите. До 1720 г. акциите на компанията се увеличават от £128 до £1050. През последното тримесечие на годината те се сриват до £124, което доведе то момента, в който много хора загубиха всичките си пари. Беше създадена комисия, която да разследва тази катастрофа, и беше разкрито, че някои министри са взели подкуп, за да предизвикат спекулации.

Фондовия пазар и пазара за недвижими имоти на Япония

Японската йена нарасна с 50% в началото на 80-те години. Икономиката беше засегната и претърпя масирана рецесия през 1986 г. За да спаси икономиката, правителството използваше фискална и монетарна политика, която върна икономиката. От 1985 до 1989 г. започнаха масови спекулации по отношение на положителните сигнали, които дойдоха с икономическите мерки. Японските акции и градската земя се утроиха между тези години. През този период, стойността на територията на Имперския дворец в Токио е много по-висока от стойността на цяла Калифорния. Високият темп на растеж, който беше класифициран като балон, в крайна сметка се разпадна през 1990 г.

Дотком балона

Дотком е една от известните катастрофи в историята на инвестициите. От 1995 до 2000 г. имаше масово използване на интернет и процент на приемане, което даваше голяма стойност на повечето интернет компании. Спекулациите доведоха до още по-голяма стойност, докато повечето от тези компании достигнаха своя връх на 10-ти март 2000 г. и се разбиха. Компании като pets.com, Boo.com и Worldcom се провалиха. Катастрофата засегна Cisco, която загуби стойността си на акции с 86%. Компании като eBay и Amazon бяха засегнати от катастрофата, но за щастие те се възстановиха.

От изброените по-горе катастрофи, в инвестиционния свят може да се каже, че Биткойн също може да претърпи масова катастрофа. Въпреки това, той може или да изчезне като Pets.com или да се възстанови като eBay. Също така изглежда, че най-голямата криптовалута може да не се срине напълно, в зависимост от това какво ще донесе бъдещето.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене