НАЧАЛО Биткойн

Трейдърите са загубили над $3 милиарда, залагайки срещу компанията на Майкъл Сейлър

15.03.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трейдърите са загубили над $3 милиарда, залагайки срещу компанията на Майкъл Сейлър

Неотдавнашният ръст на Биткойн (BTC) се превърна в благодат за MicroStrategy, като същевременно се оказа предизвикателство за тези, които са заели шортови позиции срещу компанията.

По данни на S3 Partners продавачи на шорт позиции са претърпели загуби в размер на около $3.3 милиарда от началото на годината досега, тъй като акциите на MicroStrategy са нараснали с около 180%.

MicroStrategy, която е предимно софтуерна компания, през 2020 г. пренасочи фокуса си към създаването на един от най-големите запаси от BTC в света. Тъй като през този период криптовалутата отбеляза стремително покачване с над 1,000%, MicroStrategy постоянно увеличаваше своите авоари.

Понастоящем компанията притежава 205,000 BTC на стойност над $14 милиарда, след неотдавнашното си придобиване на допълнителни 12,000 BTC – една от най-големите ѝ единични покупки до момента.

Продължаващото покачване на акциите на MicroStrategy може да засили натиска върху продавачите на шорт позиции, което потенциално може да доведе до допълнително изкупуване на акции с цел покриване на загубите им. Такива действия вероятно ще доведат до още по-голямо покачване на цената на акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.