НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят компания за Биткойн майнинг заради предполагаемо неплатени $26 милиона

май 15, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят компания за Биткойн майнинг заради предполагаемо неплатени $26 милиона

Riot Platforms, известна по-рано като Riot Blockchain, е започнала съдебно производство срещу Rhodium Enterprises, базирана в Тексас компания за добив на Биткойн.

Въпросното дело се завежда в опит да се възстанови предполагаема сума, надхвърляща $26 милиона, за неплатени такси, свързани с криптодобивни съоръжения.

Във финансовия отчет на Riot Platform за първото тримесечие на 2023 г., публикуван на 10 май, се посочва, че Rhodium е нарушила споразумението им, като е пропуснала да плати за използването на съоръженията за добив на Биткойн на Whinstone, дъщерно дружество, изцяло притежавано от Riot.

Петицията е подадена в окръжния съд на Милам в Тексас на 2 май, като се иска възстановяване на неплатената сума и свързаните с нея съдебни разходи.

Riot също така поиска разрешение за прекратяване на някои споразумения за хостинг с Rhodium и предложи освобождаване от задължението за изплащане на неизплатените кредити за енергия при прекратяване на дейността.

Предвид ранния етап на съдебния спор е трудно да се оцени вероятността или размерът на неблагоприятния изход от делото. Документите от съда бяха връчени на Rhodium на 8 май и компанията трябва да отговори до 30 май.

Финансовият отчет разкрива още, че през първото тримесечие на 2023 г. Riot успешно е добила 2,115 BTC, което представлява 50.5% увеличение в сравнение със същия период на 2022 г.

Освен това в доклада се подчертава, че Riot не е имала никакви банкови взаимоотношения с Silicon Valley Bank, Silvergate Bank или First Republic Bank.

Понастоящем компанията държи своите парични средства и парични еквиваленти в множество банкови институции.

Riot очаква продължаващи трудности за фирмите за добив на криптовалути през 2023 г. поради значителния спад на цените на Биткойн и различни национални и глобални макроикономически фактори.

Въпреки това докладът подчертава благоприятната пазарна позиция на Riot, ликвидността и липсата на дългосрочен дълг, което позиционира компанията добре, за да се възползва от консолидацията на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.